“Sokak Fotoğrafçılığı Üzerine Sohbet” Etkinliği
Anadolu Üniversitesi Serbest Bölge Film Atölyesi tarafından, “Mustafa Seven İle Sokak Fotoğrafçılığı Üzerine Sohbet” etkinliği düzenlendi. Konuşmacı Mustafa Seven, katılımcılara iyi sokak fotoğrafçılı...
Anadolu Üniversitesi Serbest Bölge Film Atölyesi tarafından, “Mustafa Seven İle Sokak Fotoğrafçılığı Üzerine Sohbet” etkinliği düzenlendi. Konuşmacı Mustafa Seven, katılımcılara iyi sokak fotoğrafçılığının inceliklerini anlattı.
İletişim Bilimleri Fakültesi İzleme Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrenci ve fotoğraf severler katıldı. Etkinlikte katılımcılara sokak fotoğrafının ne olduğu, nasıl çekildiği ve başarılı bir fotoğrafçı olmak için neler yapılması gerektiği aktarıldı.
İletisim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin atölyelerde düzenlediği kısa film projelerini ve iletişim alanındaki bütün projeleri hayata geçirmeye çalışan Serbest Bölge Film Atölyesi, kolektif bir bilinçle üretim yaparak çalışıyor. İşlerinin bütün aşamalarında birlikte çalışan ve grup bilinciyle hareket eden ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Serbest Bölge Film Atölyesi tarafından düzenlenen ve sohbet havasında geçen etkinlikte, tecrübelerini katılımcılara aktaran Mustafa Seven, sokak fotoğrafının hayatın resmedildiği bir belge niteliği taşıdığını söyledi. Fotoğrafın yaşadığımız dönemini zamanı belgeleyen, kayıt altına alan ve bunu bir takım estetik unsurları da kullanarak yapılan hikaye anlatıcılığı olduğunu belirten Mustafa Seven, sokak fotoğrafçılarının nasıl özelliklere sahip olması gerektiğini anlattı.
“SOKAKTA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR ÇOK KISA SÜREDE ÜRETİLMİYOR”
Seven, iyi bir sokak fotoğrafçısının meraklı olması, çok fazla fotoğraf çekmesi ve çekilen fotoğraflar üzerinde zaman harcanması gerektiğini söyledi. Bu işi yapanların fotoğrafla yatıp fotoğrafla kalktığını hatırlatan Mustafa Seven, “Bir sokak fotoğrafçısı sabırlı olmalıdır. En önemli meselelerden birisidir bu. Çünkü sokakta çekilen fotoğraflarda fotoğraflar çok kısa sürede üretilmez. Fotoğrafın üzerinde biraz vakit harcanmalıdır, kafa yorulmalıdır. Biraz daha güzel ya da bilgi sahibi fotoğraf üretme konusunda izleyiciye detaylar vermek için bu böyledir. Artık sokak fotoğrafçıları eskiye göre daha şanslı çünkü eskiden makinelerin boyutu büyüktü. Artık küçük fotoğraf makineleri de mevcut onlar da aynı özellikleri görebiliyor. Artık teknikten çok içerik daha önemli. Fotoğrafçının fotoğrafı nasıl ve hangi makineyle çektiği değil de ne çektiği ve anlatmak istediği şey daha dikkat çekici bir unsur konumunda. Bu da sizi sıradanlıktan uzaklaştırıp diğer sokak fotoğrafı üreticilerinden bir adım öne çıkarır” dedi.
Serbest Bölge Film Atölyesi adı altında kurulduklarını hatırlatan atölye öğrencileri ise, İletişim Bilimleri Fakültesi’nde olduklarını söyleyerek fotoğrafın ve fotoğrafçılığın da kendi alanlarından biri olduğunu ifade ettiler. Mustafa Seven’i çağırmalarının onun bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak olduğunu belirten öğrenciler, Seven’e fotoğraf üzerine sorular yöneltirken, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler. Öte yandan Serbest Bölge Film Atölyesi öğrencileri yapacakları etkinliklerin ilerleyen zamanda devam edeceğini de bildirdiler.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.