Sanatçı Yağlıdere’den ‘İpekböceğinin Öyküsü’
Bursa’da unutulmaya yüz tutan ipekböcekçiliği, fotoğraf sanatçısı Ömer Yağlıdere’nin ‘İpekböceğinin Öyküsü’ adlı kitabına konu oldu. Yağlıdere kitabını Nilüfer Belediyesi Misi İpek Evi’nde tanıttı.Tür...
Bursa’da unutulmaya yüz tutan ipekböcekçiliği, fotoğraf sanatçısı Ömer Yağlıdere’nin ‘İpekböceğinin Öyküsü’ adlı kitabına konu oldu. Yağlıdere kitabını Nilüfer Belediyesi Misi İpek Evi’nde tanıttı.
Türkiye’de ve yurtdışında çok sayıda sergi açan, bir çok proje çalışmasına imza atan ve ödüller alan fotoğraf sanatçısı Dr. Ömer Yağlıdere, ‘İpekböceğinin Öyküsü’ adlı kitabıyla bu defa hem sanatseverlerin hem de ipekböcekçiliği meraklılarının karşısına çıktı. Yağlıdere “İpekböceğinin Öyküsü” adını verdiği son çalışmasının tanıtımını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla Misi İpek Evi’nde gerçekleştirdi.
Bursa’nın simgesi ipekböcekçiliğinin halen gün yüzüne çıkarılamadığını kaydeden Başkan Bozbey, fotoğraf sanatçısı Ömer Yağlıdere’ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bozbey, “Bursa gerçekten çok kıymetli bir varlığını halen daha gün yüzüne çıkarmış değil. Nilüfer Belediyesi olarak çeşitli projelerimizle, gün yüzüne çıkması gereken, markalaşma anlamında önemli bir ürün olan kozayı mutlaka desteklememiz gerekiyor. Misi İpek Evi’ni de bu yüzden hayata geçirdik. NİLSEM’de kursiyerlerimiz kozadan inanılmaz ürünler işleyerek sanata dönüştürüyorlar. Bursa olarak ürün yelpazesini daha da genişletip dünya markası haline getirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Fotoğraf sanatçısı Ömer Yağlıdere de “Aslında ipekböcekçiliğiyle ilgili Bursa’da yapılacak çok işler var. Bunları hayata geçirebilmek için buna inanan insanlar ve ekonomik destek lazım” diyerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e katkılarından dolayı teşekkür etti.
İpekböcekçiliğinin 1800’lü yıllardan günümüze kadar süren üretim serüvenini konu alan sunumun yapıldığı tanıtım toplantısının ardından fotoğraf sanatçısı Dr. Ömer Yağlıdere, Başkan Bozbey’e ipekböcekleri hakkında bilgi verdi.
Önsüzünü Uluslararası Fotoğraf Federasyonu Başkanı Riccardo Bussi’nin yazdığı kitabın fotoğraf çekimleri; 2001-2011 tarihleri arasında Bursa İpekböcekçiliği Enstitüsü, Altıntaş, Onaç, Örencik ve İhsaniye köyleri; Bilecik Koza Tarım Satış Kooperatifi, Tuzaklı köyü ile İzmir Ödemiş ve Birgi; Denizli ve Buldan’da yapıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.