BTK Başkanvekili Sayan:
BTK Başkanvekili Ömer Fatih Sayan, Türkiye‘yi bir ‘teknoloji üssü’ ve bir ’bilişim adası’ haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.Huawei’nin “ Daha İyi Bir İpek Yolu” teması ile tasarladığı “Teknoloji TI...
BTK Başkanvekili Ömer Fatih Sayan, Türkiye‘yi bir ‘teknoloji üssü’ ve bir ’bilişim adası’ haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Huawei’nin “ Daha İyi Bir İpek Yolu” teması ile tasarladığı “Teknoloji TIR”ının açılış törenine BTK Başkanvekili Ömer Fatih Sayan ile birlikte Çin’in Ankara Büyükelçilisi Yu Hongyang ve Huawei yetkilileri katıldı.
BİLİŞİM İPEK YOLU
İpek Yolu’nun Türkiye için önemli olduğuna işaret eden Sayan, “Türkiye’nin ’doğu ile batı arasındaki tarihi köprü olma’ misyonu çerçevesinde büyük önem taşıyan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi de tamamlandığında Londra’dan kalkan bir tren Avrupa’dan Asya’ya Marmaray ile bağlanacak ve Çin’e kadar kesintisiz gidebilecektir. Karayoluyla ve demiryoluyla kurulan ‘İpek Yolu’nun bilişim yoluyla canlandırılmasını da önemsiyorum. Günümüzde fiziksel ipek yolu fiber ağlar ve haberleşme teknolojileriyle de gerçekleşmiş durumdadır”diye konuştu.
BİLİŞİM ADASI TÜRKİYE
Türkiye’de bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün son 13 yılda rekor büyüme gösterdiğini belirten Sayan, “ Türkiye, kıtaları birbirine bağlayan, en uygun ulaşım koşullarıyla milyarlarca insana fiziki olarak ulaşabilme imkânı sağlayan stratejik konumu ve genç ve dinamik büyük nüfusu ile bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon alanında yatırım yapılabilecek en uygun ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye‘yi bir ‘teknoloji üssü’ ve bir ’bilişim adası’ haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
BİLGİ EKONOMİSİ SAYESİNDE
Sayan, şöyle devam etti:
" “Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak husus bilgi ekonomisidir. Bilgi ekonomisi sayesinde refah bütün topluma yayılacaktır. Bildiğiniz gibi bu hedefe varmak için başta FATİH projesi olmak üzere ülkemiz gerekli adımları atmaktadır. Ülkemizde vasıflı işçi, mühendis, bilgisayar ve bilim alanlarında yetişmiş eğitimli insan gücü bulunmaktadır. Yeni Türkiye bilgi toplumuna geçmiş ülke olarak konumlanacaktır. Türkiye dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi olma hedefine bilgi ekonomisi ile geçecektir."
YERLİ ÜRETİM ARTMALI
Huawei’nin Çin’den sonra en büyük merkezinin Türkiye’de bulunduğunu kaydeden Sayan, “Huawei firmasına sitem etmek istiyorum. Huawei’nin, Türkiye’de ürettiği ürünlerini daha fazla olmasını arzu ediyoruz. Yerli üretime büyük önem veriyoruz. Huawei Türkiye’nin sahip olduğu patent sayısının artmasını bekliyoruz“dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.