Yenipazar MYO’dan TÜBİTAK gururu

Yenipazar MYO’dan TÜBİTAK gururu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yenipazar Meslek Yüksekokulu maliye öğrencilerinin hazırladığı iki proje, TÜBİTAK programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

-DOĞUKAN ÖZTÜRK

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne bağlı Yenipazar Meslek Yüksekokulu’ndan sevindiren haber geldi. Maliye programı öğrencilerinin hazırladığı iki ayrı proje, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Yenipazar MYO Maliye programı öğrencisi Yasemin Özenç, danışmanı Prof. Dr. Uluç Çağatay ile birlikte hazırladığı “Coğrafi Bilgi Sistemi Tabanlı Olarak Bir Kent Rehberi Oluşturulması: Aydın İli Yenipazar İlçesi” adlı projesiyle büyük takdir topladı.

whatsapp-image-2025-04-22-at-16-30-27.jpeg

Bir diğer başarılı proje ise yine Maliye programından Hatice Büşra Sepet’e ait. Sepet, danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fahriye Gözgü rehberliğinde hazırladığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Bağlamında Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Kadın Girişimcilik Niyeti ve Algısı: Yenipazar MYO Örneği” başlıklı çalışmasıyla destek kazanan bir diğer isim oldu.

whatsapp-image-2025-04-22-at-16-30-27-1.jpeg

TÜBİTAK’ın ‘2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ kapsamında desteklenmeye hak kazanan bu iki proje, hem Yenipazar MYO’nun hem de bölgenin akademik başarısına katkı sağladı.

Kaynak:Nazilli Havadis

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.