Yeşiloba Şehitleri Anıldı
Yeşiloba’da, Fransız işgali sırasında şehit düşen vatandaşlarımız adına Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan anıt müzede, katliamın 95. yılında anma töreni düzenlendi. Adana Büyükşehir Beled...
Yeşiloba’da, Fransız işgali sırasında şehit düşen vatandaşlarımız adına Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan anıt müzede, katliamın 95. yılında anma töreni düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, “Bayrak ve vatan için hayatlarını feda edenler ölümsüzdür” dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Valiliği tarafından 2011 yılında, şehitlik müzesi ve kütüphanesi olarak halkın hizmetine açılan Yeşiloba Şehitliği’nde, 11 Haziran 1920 yılında Yeşiloba’da şehit düşenler için anma töreni yapıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak Adana’nın kültürel ve tarihi mirasına her zaman sahip çıkacaklarını ifade ederek, “Toprağa düşmüş, bu bayrak için savaşmış, bu topraklara düşman bayrağı sallandırmamış şehitlerimizi her zaman minnet ve saygı ile anıyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün hizmet anlayışında sadece su getirmek, kaldırım yapmak, yol yapmak yoktur. Aynı zamanda şehrin tüm değerlerinin ve dinamiklerinin, tarihi zenginlikler ve kültürel fonksiyonları ile birlikte şehrin kendi öz varlılarına sahip çıkmasını temin etmek vardır. Bunun için 95 yıl sonra burada bu vatana göz dikenlerin zulmüne uğrayan şehitlerimizi anıyoruz. Bayrak ve vatan için hayatlarını feda edenler ölümsüzdür, ebedidir. Bize düşen onların isimlerini ilelebet yaşatmaktır. Bu anıtın yapılmasında emeği geçen Belediye personelimize, Yeşiloba muhtarına ve halkına saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürü Yusuf Delikoca da şunları söyledi:
“Buranın adı şehitlik ama burada bir şehit mezarı yok. Çünkü 11 Haziran 1920 tarihinde burada şehit edilen onlarca insanımız kağnı arabaları ile Küçükdikili’ye taşınıp, orada topluca gömülmüşlerdir. Burada insanımız haksız ve hukuksuz bir şekilde Adana’nın işgal edildiği günlerde katledilmişlerdir. Hepsini saygı ile anıyor ve Allah’tan rahmet diliyoruz. Ayrıca burada müzemizin dışında, Milliyet gazetesinin 1960 yılından 2010 yılına kadar arşivinin bulunduğu bir kütüphanemiz de var. Halkımızın şehitlerimizi anarak, müzemizi ve kütüphanemizi ziyaret etmesini istiyoruz.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.