Valilikte İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kayseri Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.İl Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Merk...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kayseri Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
İl Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Merkez ve İlçe Belediye Başkanlıkları, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Meslek Odalarından ilgili personellere yönelik düzenlenen seminerin açılışına katılan Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında personellerin bilgilendirmesi amacıyla seminerin düzenlendiğini belirtti.
Vali Yardımcısı Masatlı, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün verilerine göre dünyada 1,2 milyarı kadın olmak üzere toplam 3 milyar civarında işgücü bulunduğunu belirterek, her gün yaşanan yaklaşık 1 milyon iş kazasının dünya genelindeki toplam gayrisafi hâsılanın yüzde 4’üne mal olduğunu ifade etti.
Vali Yardımcısı Masatlı, iş kazası ve meslek hastalıkları sonucu her yıl 2,3 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
“İş kazası ve meslek hastalıkları sonucu her yıl 2,3 milyon insan, maalesef hayatını kaybediyor, çok daha fazla insan ise iş göremez hale geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2013 yılı istatistikleri değerlendirildiğinde, Türkiye’de 1 milyon 611 bin 292 işyeri faaliyet göstermiş ve bu işyerlerinde 13 milyon 136 bin 339 işçi istihdam edilmiştir. İş sağlığı ve güvenliği açısından ele alındığında, bu işyerlerinde 191 bin 389 iş kazası ve 371 meslek hastalığı vakası meydana gelmiş, toplam 1.360 çalışanımız hayatını kaybetmiştir. 2013 yılında iş kazaları ve meslek hastalıkları sonucu kaybedilen iş günü sayısı 2 milyon 357 bin 505, sürekli iş göremez hale gelen çalışan sayısı ise 1.694’tür. İş kazaları ve meslek hastalıklarının gayri safi yurtiçi hâsılamızın her yıl 35 milyar lirasını alıp götürdüğü tahmin edilmektedir. Maddi kayıplar, telafi edilebilse de kaybedilen yaşamların telafisi mümkün olmamaktadır.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığınca görevlendirilen Eğitim Uzmanı Güliz Bozdemir tarafından verilen bilgilendirme seminerinde, 2 saat boyunca yaklaşık 160 personel “İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda bilgiler alarak, soru ve sorunları tartıştılar.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.