Tarım Ekipleri Niğde’de İşletmeleri Denetledi
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim programı oluşturdu. Program kapsamında gıda denetimleri yo...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim programı oluşturdu. Program kapsamında gıda denetimleri yoğun bir şekilde sürdürülürken, Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Bin 529 işyerinde denetim yapıldığını söyledi.
Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen gıda denetim ekipleri ile katıldığı denetim sonunda; “Halkımızın daha temiz, daha sağlıklı ve daha güvenilir gıda tüketmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki tüm gıda üretim ve satış noktaları etkin şekilde denetlenmeye devam ediliyor” dedi.
Türkmen; “Bilindiği üzere 5996 sayılı Kanun gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında gıda güvenirliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması Bakanlığımız yetki ve kontrolündedir. İl Müdürlüğü olarak Ramazan ayının başlıyor olmasından dolayı gıda denetimlerimizi Ramazan ayında en çok tüketilen gıda işyerlerine yönelik gıda kontrol denetimlerimizi artırdık. Ramazan ayı içerisinde ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamulleri, yemek fabrikaları, satış ve toplu tüketim yerleri denetleniyor. Yapılan gıda denetim ve kontrollerde İşyerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. Denetimlerimiz tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için etkin bir şekilde devam etmektedir. Söz konusu denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı’na yapılan şikayetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleşiyor” dedi.
Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilere de büyük görev düştüğünü söyleyen Türkmen; “ Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir. Gıda güvenliği herkesin hakkı ve sorumluluğudur. Bu nedenle resmi otoriterin dışında en iyi denetçiler olan tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk durumunda 174 Alo Gıda Hattına bildirmeleri gıda güvenliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Yapılan denetimlerde gıda güvenliği ve gıda kodeksine aykırılık tespit edilmesi durumunda kanunun öngördüğü idari para cezaları uygulanacaktır.
Nitekim içinde bulunduğumuz yılın ilk altı ayında Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlilerince ilimizde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde bin 529 adet denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda 7 işyerine toplam 36 bin 612 TL idari para cezası uygulanmıştır” diye konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.