Sunullah-ı Gaybi Sempozyumu 1-3 Ekim’de
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Sunullah-ı Gaybi Sempozyumu’nun 1-3 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti.Kemikli, Semp...
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Sunullah-ı Gaybi Sempozyumu’nun 1-3 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti.
Kemikli, Sempozyum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ergin Ögcem, İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rifat Türkel ve diğer yetkililerle birlikte Sunullah-ı Gaybi Hazretleri’nin Musalla Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret edip sempozyumla ilgili basın açıklaması yaptı.
Kemikli, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi ve İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMAM) tarafından Ekim ayında gerçekleştirilecek ’Kütahyalı Bilge Şair Sunullah-ı Gaybi Efendi Sempozyumu’nun tarihe ışık tutacağını kaydetti.
Bilal Kemikli, "Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi şehrimizin tarihi ve kültürel dinamiklerini ve medeniyetimizin hafızası olan şehrin değerlerini bilimsel etkinliklerle tanıtmayı kendisine hedef edinmiş bir fakültedir. Henüz çok yeni bir fakülte olmasına rağmen bu hedefin bir gereği olarak ’Ahteri ve Dönemi’, ’Ergun Çelebi ve Kütahya Mevleviliği’ sempozyumları, ’Gedizli Hafız Mehmed Efendi’, ’Abdullah-ı İlahi Sımavi’ paneli gibi bilimsel etkinlikler düzenleyerek kültür ve medeniyet değerlerimizin anlaşılmasını hedeflemiştir.Fakülte olarak Kütahya’mıza karşı sorumluluğumuzun bir göstergesi olması bakımından bu yıl ki akademik takvimin başlangıcında şehrimizin çok önemli bir değeri bilge şahsiyet, mutasavvıf, şair ve filozof ’Sunullah-ı Gaybi’yi inceleme konusu yaptık. 1-3 Ekim 2015 tarihleri arasında ’Kütahyalı Bilge Şair Sunullah-ı Gaybi’ başlığı ile düzenleyeceğimiz sempozyumla Sunullah-ı Gaybi’nin hayatı, eserleri, döneminin dini, kültürel, sosyal ve siyasi hayatı tüm yönleriyle ele alınmaya çalışılacaktır. Hem üniversitemizden hem de diğer üniversitelerden misafir edeceğimiz konuya hakim yetkin akademisyenlerin de katkılarıyla şehrimizin tarihinde çok önemli yeri olan bir değerin daha tanıtımına vesile olacağımızı ümit etmekteyiz. Bu sempozyum sadece Sunullah-ı Gaybi’nin ele alınmasına katkı sağlamayacak, günümüz insanı ile geçmişi arasında bir gönül bağı kurulmasının yanı sıra Kütahya’mızın da tanıtımına, tarihi turistik yönlerinin ortaya çıkarılmasına vesile olacaktır. Takdir edersiniz ki hiçbir proje tek başına bir inisiyatif marifetiyle hayat bulamaz. Her projenin arkasında maddi ve manevi destekleriyle ona güç katan kurum, kuruluş ve şahıslar vardır. Onların destekleri her türlü takdirin üzerindedir. Projemizin hayat bulması noktasında desteklerini gördüğümüz Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na, Kütahya Valimiz Şerif Yılmaz’a, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, tüm paydaşlarımıza ve Kütahya halkına teşekkür ederiz. Bu vesile ile çabalarımıza tanıklık eden siz değerli basın mensuplarına, Üniversitemiz, Fakültemiz ve DİMAM’ın düzenlediği etkinliklere gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, bu desteklerinizin devamını dileriz” dedi.
Sempozyum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ergin Ögcem şöyle konuştu: “Bu sempozyumla Kütahya’nın ilim geçmişine katkı sunacağımızı düşünüyoruz. Bu tür faaliyetlerin temel sebebi unutulan değerleri gün yüzüne çıkarmaktır. Bu değerleri derinlemesine, akademik düzeyde 1-3 Ekimde değerlendireceğiz. Sempozyuma gelen akademisyenlerle şehrimize güzel bir hizmet yapmış olacağız. Sempozyum bildirilerini de kitap haline getireceğiz. Sempozyumun şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz eylerim.”
Sempozyumun paydaşlarından İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rifat Türkel, “Üniversitemizi, Kütahya’mızı tanıtan, bilimsel çalışmalar yapan, yayınlar yaparak kültür hazinemize kalıcı eserler veren bir araştırma merkezi kurmak istedik. İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (DİMAM) kuruduk. Bu merkezimizle birlikte uluslararası akademik bir dergi olan İslam Medeniyeti Araştırmaları Dergisi (İMAD) yayın hayatına başladı. İMAD uluslararası hakemli İngilizce, Arapça ve Türkçe yayın yapan bir dergidir. Hedefimiz uluslararası bilim indekslerinde yer alan, atıf yapılan bir dergi olmak. Bu ay içinde İMAD’ın ikinci sayısı çıkacak. Bu vesileyle bize her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, desteğini her daim arkamızda hissettiğimiz ve bize yeni ufuklar çizen Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli’ye, Fakültemizin çok değerli hocalarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.(EFE)
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.