Rehber Öğretmenler KTO Karatay Üniversitesi’nde Buluştu
KTO Karatay Üniversitesi’nde her sene düzenlenen rehber öğretmenlere yönelik eğitim çalışmaları bu yıl “Üniversite Danışmanlığı” konusuyla sürdürüldü.KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bayram S...
KTO Karatay Üniversitesi’nde her sene düzenlenen rehber öğretmenlere yönelik eğitim çalışmaları bu yıl “Üniversite Danışmanlığı” konusuyla sürdürüldü.
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bayram Sade’nin açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Parlakbirgelecek.com’un CEO’su Orkun Şahmalı rehberlere danışmanlık eğitimi verdi.
Rektör Sade yaptığı konuşmada, KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerini güzel bir geleceğin beklediğini söyleyerek, ticaret ve iş dünyasıyla bu kadar iç içe bir üniversite eğitiminin başka hiçbir yerde mümkün olmadığına, kariyer merkezinde sağlanan Konya Ticaret Odası’na kayıtlı yirmi binden fazla işyerinde gerek iş gerek staj imkanı ile öğrencilerin daha eğitim alırken bile iş hayatını öğrendiklerine dikkat çekti. Prof. Dr. Sade, üniversitenin her beş öğrenciye bir akademik danışman sağlamanın yanı sıra her öğrenciye ticari ve sanayi firmalarından da danışman sağlayarak işin teorisi kadar pratiğini de öğrenebileceklerini vurguladı. CERN Alice Deneyleri’ne tam üye olan tek üniversitenin KTO Karatay Üniversitesi olduğunu ve TÜBİTAK başkanının üniversitenin öğretim üyelerinden biri olmasının KTO Karatay Üniversitesi’nde projeler aracılığıyla üretilen bilime hem kısa hem uzun dönemde büyük katkı sağlayacağını kaydetti.
Üniversitenin rehberlik koordinatörü Ali Bozgedik ise, öğretmenlerin öğrencilerin tercihini yaparken dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili yaptığı uyarıda bölümlerin değişen puan türlerini tercih döneminde dikkatlice izlemelerini, tercihleri buna göre şekillendirmelerini ve yeni eklenen bölüme ait öğretim üyesi sayılarının kılavuzda bu yıl ilk kez yer alacağını belirtti.
Orkun Şahmalı ise yaptığı konuşmada, “Üniversite tercihi birçok aşamadan oluşmaktadır. Öğrencinin ilgisi, mesleğe yatkınlığı, alacağı eğitimdeki zorluklarla baş edebilme kapasitesi, eğitimden sonra çalışacağı pozisyon ve kurumlar üniversite tercihini etkilemektedir. Doğru meslek seçimine giden yol giderek erken dönemlere kaymaktadır. Daha küçük yaşlarda ilgi testleri yapılarak mesleki yatkınlıklar ölçülebilmektedir. Unutulmamalıdır ki herkes sevdiği işi yaparak mutlu olur. Bu yüzden de çocuklarımızın doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak bir gerekliliktir” şeklinde konuştu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.