Mantar Eğitimleri Meyvesini Verdi
Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde, Orman Genel Müdürlüğü Müfettişi Ömer Kaya tarafından verilen ’Makro Mantarlar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler’ konularını içeren ODÜH seminerlerinin ardından, orman işletme...
Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde, Orman Genel Müdürlüğü Müfettişi Ömer Kaya tarafından verilen ’Makro Mantarlar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler’ konularını içeren ODÜH seminerlerinin ardından, orman işletme müdürlüklerinde ve yerleşim yerlerinde uygulamalı eğitimler verilerek, mantar üretimi yapıldı.
Eğitimler sonucunda ilk mantar ürünü merkez Toroslar ilçesine bağlı Aladağ Mahallesi’nde yetişti. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, ODÜH Şube Müdürü Songül Bahar Oğuz, Mersin Orman İşletme Müdürü Hüseyin Çakıcıoğlu, Mersin Orman İşletme Müdür Yardımcısı Uğur Temel, Mersin Orman İşletme Şefi Ahmet Demir, Aladağ Kooperatif Başkanı İmdat Yıldız ve teknik personel yetişen ilk mantar ürününü yerinde gördü.
Orman Bölge Müdürü Baca yaptığı açıklamada, bölge müdürlüğü olarak vatandaşların talep etmeleri halinde yeni bir gelir kapısı olan mantar üretimi için gereken bilgilendirmenin ve teknik desteğin her zaman yapılacağını söyledi.
Saman, kireç, alçı, kepek ve talaş karışımı ile hazırlanan ve özel olarak hazırlanan raflara yerleştirilen torbalardan 3 defa ürün alınabiliyor. Yüzde 86 nem ve 20 santigrat derece sıcaklığa sahip ortamda 20-25 gün kuluçka döneminden sonra ilk hasatla yüzde 50, sonrakilerden ise yüzde 30 verim alınıyor. 15 günde bir yapılan hasat, kilosu 6 TL’den daha önce bağlantısı yapılmış olarak İstanbul pazarına gönderiliyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.