Laparoskopik Cerrahi İle Üçüz Annesi Oldu
Osmaniye’de 2 yıllık evli bir kadın, laparoskopik cerrahi yöntemiyle hamile kalarak üçüz bebek sahibi oldu.2 yıl önce evlenen 25 yaşındaki Yasemin Çürük, 1 yıldır gördüğü çeşitli tedavilere rağmen ham...
Osmaniye’de 2 yıllık evli bir kadın, laparoskopik cerrahi yöntemiyle hamile kalarak üçüz bebek sahibi oldu.
2 yıl önce evlenen 25 yaşındaki Yasemin Çürük, 1 yıldır gördüğü çeşitli tedavilere rağmen hamile kalamadı. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvuran Yasemin Çürük’e yapılan tetkiklerin ardından laparoskopik cerrahi uygulanmasına karar verildi.
Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Şakrak’ın 1 yıl önce uyguladığı laparoskopik cerrahinin ardından genç kadın hamile kaldı. Üçüz gebe olan Yasemin Çürük, çoğul gebelikler riskli olduğu için yakından takip ve tedavi ile 32 haftanın ardından sezaryen ile üçüzlerini dünyaya getirdi.
Yasemin Çürük, üçüz kız bebek sahibi olmanın sevincini Op. Dr. Ali Şakrak ve hastane personeli ile paylaştı.
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Yeni Doğan Kliniği Sorumlusu Dr. Levent Kuran, yoğun bakım ünitesinde tedavilerine başlanan üçüzlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
“LAPAROSKOPİK GİRİŞİM İLK TERCİH OLMALI”
Op. Dr. Ali Şakrak, birçok kadın hastalığının teşhis ve tedavisinde kullanılan laparoskopik cerrahi girişiminin son yıllarda gelişmiş merkezlerde açık cerrahi girişiminden daha çok tercih edilen bir yöntem haline geldiğini söyledi.
Halk arasında kansız, bıçaksız ya da kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik cerrahi girişimin karın içine açılan birkaç milimetrik delikten kamera ve çeşitli gereçlerle girilerek karın içinin görüntülenmesine dayanan kapalı bir cerrahi yöntem olduğunu anlatan Op. Dr. Şakrak, kapalı operasyonların açık operasyonlara göre daha kısaldığını ve dolayısıyla hastaların daha az anestezi aldığını, hastanede yatış sürelerinin kısa sürdüğünü, enfeksiyon riskinin azaldığını, daha az ağrı duyulduğunu vurguladı. Op. Dr. Şakrak, “Doğum yapmamış kadın hastalarda ilk tercih edilecek yöntem laparoskopik girişim olmalı, mecbur kalınmadıkça açık cerrahi girişim son seçenek olarak değerlendirilmelidir. Laparoskopik cerrahi girişimdeki komplikasyon oranı açık cerrahi girişimdeki komplikasyon oranından daha düşüktür” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.