Gaziantepli Sanayiciler, Türkiye’nin En Büyükleri Arasında
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 Araştırması’na Gaziantep’ten 20 firma girdi.Sanayi şirketlerinin üretimden satış gelirleri dikkate alınara...
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 Araştırması’na Gaziantep’ten 20 firma girdi.
Sanayi şirketlerinin üretimden satış gelirleri dikkate alınarak ülkenin en büyüklerinin belirlendiği ‘’İSO 500 - 2014’’ araştırmasına göre, Gaziantepli firmalar da ülkenin devler liginde yerini aldı. Araştırmanın bugün açıklanan 2014 yılı sonuçları dikkate alındığında, listede yer alan Gaziantepli firma sayısı 20 oldu.
Araştırmanın, Türkiye ve Gaziantep ekonomisinin gelişme seyrinde yıldan yıla gözlenen değişiklikleri izleme fırsatı verdiğini belirten GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, dünya ekonomisinin yavaş büyümesi ve çevre ülkelerdeki risklerin devam etmesi nedeniyle geçen yılın zor bir dönem olduğunun altını çizdi.
Listeye giren Gaziantepli firmaların 4 sayı azaldığını bildiren Konukoğlu, şöyle dedi:
‘’Gaziantep, Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir sanayi üretim ve ihracat üssüdür. Son yıllarda çok daha fazla üreten, çok daha fazla katma değer yaratan, çok daha fazla ihracat yapan ve istihdam sağlayan bir şehir konumuna gelmiştir. Ancak iş dünyası açısından, 2014 yılı ulusal ve uluslararası ölçekte dalgalı ve zor geçti. Yaşanan olumsuzluklara rağmen Gaziantep olarak, yüzde 95’i sanayi ürünlerinden oluşan ihracatımızı 6 milyar 641 milyon dolar seviyesine çıkardık. Sigortalı çalışan sayımızı yüzde 5,2 artırarak 262 bine ulaştırdık. Gaziantep sanayi firması sayısındaki azalmayı üzüntüyle karşıladık, ama olumsuzluklara rağmen firmalarımız Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer almayı başardı. Büyük özveriyle çalışarak en büyükler arasına giren firmalarımızı ve çalışanlarını kutlarım. Önümüzdeki yıllarda daha iyi performans göstereceklerine ve daha üst sıralara yükseleceklerine inanıyorum.’’
İSO 500 araştırmasının, aynı zamanda şirketlerin daha çok büyümesi gerektiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Konukoğlu, ‘’Dünyanın en büyük 10 ekonomisi hedefine ulaşabilmek için daha yüksek oranlarda büyümeliyiz. Özel sektör ise büyümenin temel gücüdür. Bu nedenle küresel ölçekte firmalar ve markalar çıkarmalıyız. Yüksek katma değerli, ileri teknoloji mal üreten ve ihracat yapan sanayi yapısına mutlaka geçmeliyiz’’ ifadelerine yer verdi.
GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye’nin ekonomik kalkınma yolculuğuna devam edebilmesi için bir an önce istikrarlı bir siyasi yapının kurulması gerektiğini belirterek, açıklamasını tamamladı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.