Başkan Demircan: “Beyoğlu’nda 10 Yılda 6 Bin Binada Restorasyon Çalışması Yapıldı”
Mis Sokak’ta tarihi dokusu korunarak yenilenen Vakıf Gökçek Han binası Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla açıldı. Yenilenen binanın hem Mis Sokağı hem de İstiklal Caddesi’...
Mis Sokak’ta tarihi dokusu korunarak yenilenen Vakıf Gökçek Han binası Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla açıldı. Yenilenen binanın hem Mis Sokağı hem de İstiklal Caddesi’ni ihya ettiğini belirten Başkan Demircan, “Son 10 yılda 6 bin binada restorasyon çalışması yapıldı” dedi.
Tarihi dokusu ve mimari kimliği korunarak yenilenen Vakıf İpek Han Beyoğlu’nda açıldı. Beyoğlu’nun en seçkin yapıları arasında bulunan bina içerisindeki ticari alanlar ile birlikte üst katlarında da otel olarak hizmet verecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen projenin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yenilenen binanın hem İstiklal Caddesi’ni hem de Mis Sokağı ihya ettiğini belirtti.
Demircan, “İstiklal Caddesi’ne yukarıdan aşağıya girdiğimizde çevremize bakın birçok bina yenilendi her biri teker teker ortaya çıktı. Hala yenilenmeye ihtiyaç duyanlar var ama hızlı bir şekilde renovasyon ve restorasyonlar devam ediyor. Son 10 yılda 6 bin binada işlem yapıldı. Sadece Tarlabaşı projemizde üç yüzden fazla binada restorasyon devam ediyor. Vakıf Gökçek Han binası önünden geçen insanlar için kötü bir görüntüydü ama bugün onun yerini yenilenmiş tertemiz bir bina aldı. Bu hem İstiklal Caddesine hem de Mis Sokağa ayrı bir katkı” dedi.
SON 11 YILDA 100 BİN İSTİHDAM ARTIŞI
Son 11 yılda Beyoğlu’nda 100 bin kişilik bir istihdam artışı olduğunu söyleyen Demircan sözlerini şöyle sürdürdü: “2004’ten beri Belediye başkanlığım devam ediyor. İstiklal Caddesi’ne baktığınızda 2004 yılında Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar sadece orta aksta bir hareketlilik vardı. Ara sokaklarımız bu kadar güzel değildi. Müşterimiz vardı ama profilimiz düşüktü. 2004 yılında 6 bin otel yatağı olan Beyoğlu’nda turistik işletmelerin adedi de 800’dü. 2015 yılında Beyoğlu’nda 40 binden fazla otel yatağı var ve 4 binden fazla da turistik işletme var. Esnaflarımızın sayısı ise 20 bin. Son 11 yılda istihdam 100 bin kişi artarak 80 binden 180 bine çıktı.”
"YEREL YÖNETİMDEN CİDDİ DESTEK GÖRDÜK"
İpek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Eyüboğlu ise yaklaşık 18 ay süren inşaat sürecinde yerel yönetimden ciddi destek gördüklerini belirterek şunları kaydetti: “Projemizi geliştirirken bir taslak proje ile Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcımız İlhan Turan’a gitmiştik aslında biraz daha farklı bir projeydi ve bize başkanımızın da katılacağı birkaç toplantı yapmamız gerektiğini, toplantılarda konsepti daha net belirleyebileceğimizi söyledi. Yaklaşık dört toplantı sonrasında ortaya çıkan karar şuydu: öyle bir bina yapmamız gerekiyor ki İstiklal Caddesi ve Beyoğlu’nun eski karakteristik özelliklerini taşısın ama yeni mimari ile de bütünleşsin. Sanırım talebi karşılayacak bir mimari ortaya çıktı.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.