Geleceğin Olimpiyat Şampiyonları Samsun’da Yetişiyor
Geleceğin olimpiyat şampiyonları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında Samsun’da yetişiyor.Bakanlığın koordinesinde gerçekleştirilen Samsun TOHM’da 1...
Geleceğin olimpiyat şampiyonları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi kapsamında Samsun’da yetişiyor.
Bakanlığın koordinesinde gerçekleştirilen Samsun TOHM’da 12-20 yaş arasındaki genç sporcular, 2020 ve 2024 olimpiyatları için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Judo, okçuluk ve atletizm branşlarında mücadele eden sporcular, alanlarında uzman bir ekiple ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanıyor.
Samsun TOHM’da Judo dalında 27 sporcu 3 antrenör, okçuluk dalında 20 sporcu 2 antrenör, atletizmde ise 5 sporcu ve 1 antrenör bulunuyor. Proje kapsamında Samsun TOHM’da bulunan genel koordinatör, masör, psikolog, beslenme uzmanı ve İngilizce öğretmeni ise sporculara en iyi eğitimi verebilmek amacıyla hummalı bir çalışma yürütüyor. Sporcular, TOHM projesi için yeniden inşa edilen tesiste, sportif aktivitelerin yanı sıra sosyal faaliyetlerde de bulunabiliyor.
“TOHM PROJESİYLE ÜLKE SPORUNDA BÜYÜK BİR ATILIMA İMZA ATIYORUZ”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesiyle ülke sporunda büyük bir atılıma imza attıklarını söyledi. Projenin 21 ilde ve 17 branşta 553 erkek 304 bayan olmak üzere toplam 857 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Ülke sporu için büyük öneme sahip olan organizasyonun Samsun ayağında çalışmalar aralıksız sürüyor. Sporcularımız, judo, okçuluk ve atletizm dallarında geleceğin şampiyon isimleri olma hedefiyle 2020 ve 2024 olimpiyatlarına hazırlanıyor” dedi.
“BURAYA GELEN HERKES, NE KADAR ÖNEMLİ BİR PROJEDE YER ALDIĞININ FARKINDA”
Samsun TOHM’da çalışmalarını sürdüren sporculardan Ahmet Çuhadar, bu projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. TOHM projesinin ülke sporu açısından önemine dikkat çeken milli judocu, “Buraya gelen herkes, ne kadar önemli bir projede yer aldığının farkında. Kariyerim adına kritik bir öneme sahip olan bu proje, bana çok şey katıyor. Samsun TOHM’da bizlere sunulan bu güzel imkanların karşılığını kazanacağımız madalyalarla vermek istiyoruz” dedi.
Antrenmanlardaki çalışmalarının dışında kişisel gelişimleri için de her şeyin düşünüldüğünü kaydeden Çuhadar, “Samsun TOHM’da edindiğimiz tecrübeleri, arkadaşlık ortamını hayatım boyunca unutmayacağım. Burada edindiğimiz temel çalışma disiplini kariyerim boyunca bana rehberlik edecek. Antrenmanlarımız, eğitimimizi aksatmayacak şekilde planlanıyor. Hem eğitimi hem de sporu aynı anda götürebilmek, hayatımı planlı yaşama konusunda da benim için önemli bir tecrübe oluyor” diye konuştu.
“TOHM PROJESİ, SPORUMUZDA BAŞARIYI YAKALAMA ADINA TAMAMLAYICI UNSUR OLDU”
TOHM Samsun Judo teknik direktörü Sebahattin Zayimoğlu, projenin ülke sporunda başarıyı yakalama adına tamamlayıcı unsur olduğunu belirtti. Ülke genelindeki başarı potansiyelinin bugüne kadar yeterli anlamda değerlendirilemediğini kaydeden Zayimoğlu, “Proje, tam da bu noktada kritik bir öneme sahip. Projenin olimpiyatlara daha fazla sporcu gönderme ve madalya kazanma anlamında büyük yararları olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Sporcuların daha önce kendilerini geliştirebilmeleri adına gerekli antrenman saatlerine erişemediklerini vurgulayan Zayimoğlu, şunları söyledi: “TOHM projesi kapsamında sporcularımız daha fazla antrenman saatine kavuştu. Eskiden kulüplerinde maalesef yeteri kadar antrenman yapabilme zamanı ve imkanı bulamadılar. Devletimiz bu işe el attığı için bütün bu zorluklar ortadan kalktı.”
Samsun’un büyük bir spor potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Zayimoğlu, bu potansiyelin başarıya çevrilmesi adına TOHM projesinin büyük bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.