Müezzinoğlu:"türkiye 60 Yıldır Milli İradeye Yapılan Müdahalenin Ağır Bedelini Ödedi"
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye son 55-60 yıldır ne yazıkki sandık iradesinin, milli iradenin sağlığına yapılan müdahalenin ağır bedelini ödedi. 60 darbesini yaşadı, 12 Mart muhtırasını yaş...
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye son 55-60 yıldır ne yazıkki sandık iradesinin, milli iradenin sağlığına yapılan müdahalenin ağır bedelini ödedi. 60 darbesini yaşadı, 12 Mart muhtırasını yaşadı. 80 darbesini yaşadı, 28 Şubatları yaşadı" dedi.
Müezzinoğlu, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni (BGC) ziyaret etti. BGC Başkanı Nuri Kolaylı ile birlikte Basın Müzesi’ni gezen Müezzinoğlu, basının çok önemli bir emekçi kitle olduğunu söyledi.
Türkiye’nin ve gelişmiş ülkelerin en önemli unsuru olan medyanın kamuoyu oluşturmada, yönlendirmede ve kamuoyunun bilinçlendirilmesinde çok önemli stratejik önemi kurumların başında geldiğini dile getiren Müezzinoğlu, Bursa medyasının da bu anlamda kurumsal bir altyapısı ve gücünün bulunduğunu bildirdi.
Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak basına çok ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayarak, "Çünkü sağlıklı bireyler, sağlıklı ailem ve toplum için sağlık okur yazarlığını ve bilincini yükseltmemiz gerekiyor. Burada en çok topluma hitap eden kitle basın ve medya. İnşallah önümüzdeki dönemde basınla daha geniş kapsamlı projeleri yapmayı hedefliyoruz. Bursa’da da bunun güçlü projelerini geliştirebiliriz. Belki Bursa pilot uygulamaların da altyapısını yapabilir" diye konuştu.
Türkiye’deki bütün hastanelerde Samsun’da Opr. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi sebebiyle hasta bakımına 15 dakika ara verildiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Bu kampanyayla hastaları ve yakınlarını bilgilendirmek ve toplumda ’şifa veren ellere vefa’ algısını güçlendirmeyi hedefledik. Kamil Furtun’un son derece iyi bir hekim ve insandı. Hastaları tarafından çok sevilirdi. Hasta ve hasta yakınları hekimlere değer vermeli, saygı duymalı. Ondan aldığı hizmetin karşılığında da teşekkür borçları var. Yasal düzenlemeleri geçtiğimiz iki yılın içinde yapmış olmamıza rağmen arzu ettiğimiz o huzurlu ve güven ortamını yakalayabilmiş değiliz. Günlük 1,5 milyon insanımıza şifa dağıtan eller bunlar. Yıllık yaklaşık 600 milyon insanımıza şifa dağıtıyoruz. Derdine derman olmaya çalışıyoruz. Tabii her gün 1,5 milyon hastamızın yanında kurumlarımıza 1,5 milyon da refakatçi, hasta yakını geliyor. Esasında zaman zaman sorunumuz hastadan ziyade hasta yakınları oluyor. Hastalarımıza dünyanın en gelişmiş ülkelerinden daha ileri bir sağlık hizmeti sunan ülkenin sağlık camiasına bu yanlışlığı hiçkimsenin yapmaya hakkı yok" dedi.
Vatandaşlardan da buradaki tavırlarını çok net ve güçlü koymalarını isteyen Müezzinoğlu, "Hemşireye, hekime sağlık çalışanına yüksek sesle bile konuşulmasını açıkçası doğru bulmuyoruz. Bu katillerin mutlaka en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu da olacaktır" diye konustu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.