Milli İttifak Balıkesir’de
7 Haziran seçimlerine birlikte giren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin genel başkanları Balıkesir’de halka hitap etti. Türkiye’de birçok fabrika ve işletmenin Milli Görüş tarafından yapıldığı...
7 Haziran seçimlerine birlikte giren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin genel başkanları Balıkesir’de halka hitap etti. Türkiye’de birçok fabrika ve işletmenin Milli Görüş tarafından yapıldığını belirten SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Milli görüş yapar, onlar satar" dedi.
Milli İttifak adı altında seçime beraber giren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi, Balıkesir’de aradığı ilgiyi bulamadı. Saat 17.00’de başlaması beklenen ve 1,5 saat gecikmeli başlayan mitingi yaklaşık 750 kişi izledi. Miting saatini bekleyen partililer, mehter konseri dinledi. Partililere ilk olarak SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak seslendi. ’İşte ordu işte komutan’ sloganları ile platforma çıkan Genel Başkan Kamalak, "Hukukta adalet, kazançta bereket dedik. Aziz milletimiz için ahlak ve maneviyat diyerek yola koyulduk. Balıkesir’in yiğit insanları, hoş geldiniz. Bugün Balıkesir tarih yazıyor. 270 kiloluk top mermisini ’Ya Allah’ diyerek kaldıran Seyit Onbaşı’nın torunları bugün destan yazıyor. Burada bir Seka Fabrikası vardı ne oldu? Kim atmıştı temelini? Merhum Erbakan Hocamız 1976 yılında temeli atıldığında bazıları betonları kazmalarla parçalamaya çalışmıştı. O temel, Seka Kağıt Fabrikası’na dönüştü ve 5 binden fazla gence iş imkanı sağlamıştı. Biz yaptık maalesef onlar sattı. Balıkesir’de fabrika olmadığı için insanlar Soma madeninde can veriyor. Sadece Balıkesir’de mi? Sadece Seka mı? Türkiye’nin ilk milli motorunu üreten fabrikayı Eskişehir’de biz kurduk. Tüm bunların üzerine sünger çekiyorlar. Onlar bir bir kapatılıyor. Balıkesir OSB’yi biz kurduk, Bandırma BAĞFAŞ fabrikasını biz kurduk. Çimento fabrikasını biz kurduk, yabancı firmaya onlar sattı. Susurluk Şeker Fabrikası’nı biz kurduk, özelleştirme kapsamında atıl. Diyorlar ki onlar konuşur, AK Parti yapar diyorlar, hadi oradan. Milli Görüş yapar, onlar satar. Milli otomobil üretecek babayiğitler arıyorlarmış. Bre gafiller yorulmayın. Milli Görüş iktidara gelmeden siz otomobilin tek tekerini dahi yapamazsınız" dedi.
Kamalak, Balıkesir’in kararını verdiğini ve Milli İttifak’a teveccüh gösterdiğini söyleyerek, ’hayırlı olsun’ temennisinde bulundu. Kamalak, "Bu teveccüh birilerini korkutuyor. Çünkü Erbakan hocamızın ifadesi ile hırsız en çok ev sahibinden korkar. Korktuklarını anlıyoruz çünkü dudakları, dizleri titriyor. Şehit Muhsin Bey’in sevgisini, Erbakan duygusunu nasıl silip atacaksınız? Yolumuz Erbakan yolu diyorlar. Ey AK Partili dostlar Erbakan’ın yolu hiçbir zaman batıl yolu olmadı. Kararı siz Balıkesirli dostlarımız verin" şeklinde konuştu.
Kamalak, "Beşir Atalay’ın ’Saadet Partisi, bu ittifakı kurmakla Erbakan hocaya ihanet etti’ demiş. İlla bir hain, illa bir ihanet arayacaksınız dönün aynaya bakın demiyorum. Diyorum ki mutlaka hain bulacaksan başka kişilere bak. Türkiye’yi bölecek olan, haritasını hazırlamış olan, BOP Eşbaşkanı olmak hainliktir. Asıl ihanet kendi değerlerini unutup Avrupa Birliği Bakanlığı kurmaktır. Asıl ihanet binlerce genç işsiz dolaşırken, bir lokma helal ekmek için çalışırken 12 katrilyona saraylar yaptırmaktır" şeklinde konuştu.
DESTİCİ: “HEPİNİZİ SAADET ÇATISI ALTINDA EHLİ KAMİLLERLE BİRLİKTE OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
’Durma ilerle alperenler seninle’ sloganları ile platforma çıkan eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, kendisini dinleyenlerin Berat Kandili’ni tebrik etti. Destici, "7 Haziran’da bir genel seçime gidiyoruz. Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi olarak seçime beraber giriyoruz. Siz bize Milli İttifak dediniz. İttifakımız hayırlı olsun. Balıkesirliler, hepinizi Saadet çatısı altında ehli kamillerle birlikte olmaya davet ediyoruz. Balıkesir, alperenler ve mücahitler ovası. Biz bu ittifakın daha geniş olmasını arzu ettik. İttifaka davet ettiğimiz MHP bu ittifakta yer almadı. Biz pazarlık içinde olmadık. Milletvekilliği pazarlığı yapmadık. Milletimiz için bir araya gelelim dedik, uzattığımız el tutulmadı. Bunun takdirini milletimiz yapacak. Bana geliyor MHP’li arkadaşlar diyorlar ki ’Bizimkilerin iktidar olma niyeti yok’ diyorlar. Millet sizinle niye yürüsün. İktidarı AKP’ye bıraktınız. Milletimiz, bu seçimde milli ittifakın çatısında bizimle yürüyecek. Marka şehirler dediler, güçlü ekonomi dediler oldu mu? Lider Türkiye oldu mu? Yeni anayasa, adil yargı, terör, işsizlik, YÖK’ü kaldıracaklardı, yoksul kalmayacaktı kaldı mı? 2011’den bu yana söylediği iki şeyi yaptı. Susuz belde bırakmayacağız dediler, beldeleri kaldırdılar, susuz belde kalmadı. Dünya markası oluşturacağız dediler, çıka çıka marka olarak kaçak saray çıktı, ayakkabı kutusu, ayetli pasta, markaları sıralar gidersiniz. 7 Haziran’da markaları ile birlikte bunları göndereceğiz" dedi.
Destici, "Başbakan Davutoğlu, bunları unutmuş gibi aynı şeyleri söylüyor. Sizi bu millet 2002’de anayasayı değiştirecek çoğunluk verdi mi? Değiştirdiler mi? 2011’de yaptı mı? Bu millet senin yeni anayasa masalına neden inansın? Çözüm sürecine devam edeceğiz diyorlar. PKK ile müzakereye devam edeceğiz diyorlar. Seçim öncesi Milli İttifak kuruldu, oyların buraya aktığını görünce HDP ile kayıkçı kavgasına tutuştular. Bu seçimde AKP’ye oy vermek, HDP’ye oy vermektir. HDP’ye oy vermek PKK’ya oy vermektir" dedi.
Bugün 650 milyar dolar Türkiye’nin borcu olduğunu söyleyen Destici, "AKP iktidar olduğunda dış ticaret açığımız 14 milyar dolar, 12 milyar dolarını turizmden karşılıyorduk. Bugün 100 milyar dolar. Bunu niye milletten gizliyorsunuz. Yalanla iman bir arada olmaz. Ülke bu kadar borçluyken, millet bu kadar borçluyken, savurganlık almış başını gidiyor. Maliye Bakanı çerez parası diyor. Bütün bunlar israftır, haramdır. Başbakan toplumsal uzlaşma diyor. Milleti ayrıştırdınız, böldünüz. GDO soruşturması yapıldı diye polislere Berat Kandili’nde operasyon yapıyor bunu paralel içinde gizliyorsun. Tüm adaletsizlikleri Ergenekon, Balyoz, Kafes adında yaptılar. Bugün paralel altında yapıyorsunuz. Biz zalimin hep karşısında olduk" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Destici, "Basının fikir adamlarına operasyon yapılacağı söyleniyor. Basın ülkenin varlığını, vatandaşın birliğini zedelemekten sonra basın demokrasi içinde görevini yapmalı. Demokrasi bunu gerektirir. Şimdiler muhalif basın olmasın, muhalefet partileri olmasın istiyorlar. İnşallah böyle bir şey olmaz. Adaletsiz bir seçim ortasındayız. Bu seçimin sonuçlarına gölge düşürür. Cumhurbaşkanının meydanlara inmesi, iktidara oy istemesi. İktidar partisi yüzde 50’nin altında oy alırsa Cumhurbaşkanının meşruiyeti tartışılacaktır. Cumhurbaşkanı dedi ki ben ’taraf değilim’. Daha sonra ’Biz’ diye konuşmaya başladı" dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.