Bakan Canikli Hsyk’nın 4 Savcı Ve Hakimi İhraç Kararını Değerlendirdi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, HSYK 2. Dairesi’nin 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihracına ilişkin kararıyla ilgili, “Paralel devlet yapılanmasıyla il...
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, HSYK 2. Dairesi’nin 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihracına ilişkin kararıyla ilgili, “Paralel devlet yapılanmasıyla ilgili mücadele, hukuk mücadelesi bir ivme kazanmıştır. Bundan sonra da işin en zor kısmı bana göre aşılmıştır” dedi.
Amasya Valiliği’ne yaptığı ziyarette Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi’nin savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl’ün meslekten ihracına karar vermesiyle ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Bakan Canikli, “Bugüne kadar neden bu kadar etkili mücadele edilmiyor, geç kalınıyor gibi bir takım zaman zaman sesler yükselebiliyor. Onlara aynı zamanda bir cevap olarak da söylemek lazım” diye konuştu.
Paralel yapıyla mücadelenin Kırmızı Kitap’ta yer aldığına değinen Bakan Canikli, “Başlangıç aşaması, tespit, onun rotasına oturtulması zaman alır. Yine hukuk devleti içerisinde ama o aşama bana göre geçildi. Bundan sonra daha da ivme kazanacaktır. Çünkü artık bir kere devletin kayıtlarına kırmızı çizgi olarak bu şekilde girdikten sonra bunun üzerine gidilmesi, çözülmesi, bütün bağlantılarının ortaya çıkartılması ve deşifre edilmesi kolaylaşacaktır. Şu anda o süreci yaşıyoruz. Bu söylediğiniz olayda bunlardan bir tanesidir. Buna benzer sonuçları bundan sonra çok sık görme durumuyla karşı karşıya kalacağız gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.
AK Parti Amasya milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Canikli’ye Vali İbrahim Halil Çomaktekin tarafından ziyaretinin anısına tablo hediye edildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.