Kumluca Orman İşletme Müdürü Mehmet Şakir Güneri, bölgede nemsiz havanın hakim olduğunu ve bu havanın orman yangınları için risk taşıdığını belirtti.
Kumluca Orman İşletme Müdürü Mehmet Şakir Güneri, bu yıl bahar mevsiminin bol yağışlı geçtiğini belirterek, "Havaların yağışlı geçmesi, ormanlık alanlarımızda bol otun olmasına neden oldu. Şimdi bu otlar kurudu anız haline geldi. Kuru otlar hem yangının kolay başlamasına hem de başlayan yangının daha çabuk genişlemesine neden oluyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını rica ediyoruz" dedi.
YANGINLAR İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK
Güneri, bir yangın söndürme helikopteri ve ekibin Mavikent’e konuşlandırıldığını belirterek, şunları söyledi:
"9 ayrı yerde yer ve arazöz ekiplerimiz hazır bekletiliyor. Ekiplerimiz belli tatbikat ve eğitimden geçti. Yangın söndürmeye hazır oldular. Yangın gözetleme kulelerinde ekiplerimiz 24 saat son teknoloji kamera dürbünlerle gözetleme yapıyor. Geçen yıl daha mevsimin başlarında Adrasan bölgemizde yangında sıkıntı yaşadık. Yangın büyümeden müdahale etmemize rağmen, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi yangını kontrol altına almamıza engel oldu. Bu yıl Adrasan için ayrı bir ekip kurduk ve Adrasan’da bekletiyoruz. Bakanlığımız özellikle Kumluca ilçesi için yeni yangın söndürme helikopteri almaya hazırlanıyor."
YANGINLA SADECE ORMAN YANMIYOR
Yangında sadece ormanların yanmadığını, doğal dengenin bozulduğunu, milli servetin yok olup gittiğini dile getiren Güneri, "Yangında çok uzun zamanda yetişen ormanlarımız tahrip oluyor. Sadece yanan orman olmuyor. Ormanlarla birlikte ormanın içindeki birçok hayvan da yanıyor. Böylelikle doğal denge bozuluyor. Ayrıca yanan alanların temizlenmesi, yeniden ağaçlandırılması bunlar hem insan gücünü ve zamanını alıyor. Hem de yapılan çalışmalar için harcanan para milli sermayeden gidiyor. Bu yüzden yangın başlı başına bir afettir" dedi.