İlk 3 Gün Tatlıdan Uzak Durun!

Dr. Fevzi Özgönül, Ramazan ayında oruç tutanlar için ilk üç gün tatlıdan uzak durun önerisinde bulundu.İftardan sonra mutlaka hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Özgönül, “Eğer imkanınız varsa dış...

Dr. Fevzi Özgönül, Ramazan ayında oruç tutanlar için ilk üç gün tatlıdan uzak durun önerisinde bulundu.

İftardan sonra mutlaka hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Özgönül, “Eğer imkanınız varsa dışarıda dolaşın yoksa evin içerisinde hafif egzersiz yapın. Çok acıkırsanız yatmadan önce 1 kase yoğurt içerisine meyve rendeleyerek onu yiyin ve yatın. Bu kurallara uyarsanız Ramazan ayında çok uzun bir süre aç kalacak olmanıza rağmen güçlenen sindirim sisteminiz sayesinde çok rahat bir oruç dönemi geçirebilirsiniz.” dedi.

“Ramazan ayından önce böyle sık sık acıkıp sürekli yemek yiyen bizler, Orucun 3. gününde her ne hikmetse 17 saatlik açlığa alışıveriyoruz. Her ne oluyorsa o kadar aç kalan bizler 3 gün içerisinde iftar sofrasında bile çok yiyemiyoruz. Doymak bilemeyen midemiz birden bire küçülüyor sanki.” diyen Dr. Fevzi Özgönül, şöyle konuştu:

“Ramazan ayının hedeflediği en önemli güzellik, daha sağlıklı ve güçlü bir sindirim sistemi oluşturmak ve bedenin lüzumsuz ağırlıklardan kurtularak yani kilo vererek, sağlıklı haline dönmesini sağlamaktır. Ramazan ayının bize sağladığı bu mükemmel değişimi ,sağlığımızı korumak adına sahiplenelim ve hatta bunu Ramazan sonrasında da devam ettirelim. Aralarda atıştırmaya son verelim ve sadece ana öğünlerde yiyelim. Yiyeceklerimizi gündüz ağırlıklı yiyelim. Şimdi size kısaca Ramazan ayının en zor olan ilk 3 gününde neler yapmamız gerekir onu anlatayım. Sahurda bunlara dikkat edin. Salata, çiğ sebze ve meyve yemeyin. Mutlaka yumurta yiyin ama en son çorba için. Akşam çok geç olmadan uyuyun sahura öyle kalkın.1 dilimden fazla ekmek yemeyin.(ekmek yerine kıymalı peynirli börek tercih edin).Sofrada mutlaka ceviz, çiğ badem veya fındık bulundurun. Kuru kayısı, incir veya hurmada eksik edilmemeli. Ama ilk sahurda salata ve domates gibi hazmı zor olan çiğ gıdaları tercih etmeyin. İçecek olarak meyve suyu veya süt, ayran tercih edin.1-2 bardak su içmeyi de unutmayın. İftarda bunlara dikkat edin. İftarınızı 1-2 zeytin, hurma ve ceviz ve 1 bardak su ile açtıktan sonra en az 5 dakika ara verin. Bu esnada imkanınız varsa namaz kılabilirsiniz. İlk iftarınızda ana yemek olarak etli bir yemeği tercih edin ve sırası ile sebzeyi, salatayı, meyve yiyin. Yediğinizin miktarı önemli değil iyice doymaya çalışın. İlk 3 gün az miktara pide veya ekmek yiyebilirsiniz fakat her gün miktarını azaltın ve bunun yerine çiğ badem veya cevizi tercih edin. Çorbayı en sona saklayın ve sindirim sisteminizi çorba ile mühürleyin.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri