Dr. Acı: “Çevreni Koru, Sağlıklı Kal”

Mersin Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Hakan Acı, sağlıklı yaşamın, sağlıklı çevre ile mümkün olacağını belirterek, vatandaşları çevre ve doğa kirliliğine karşı duyarlı olmaya çağırdı. Dr. Acı, “...

Mersin Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Hakan Acı, sağlıklı yaşamın, sağlıklı çevre ile mümkün olacağını belirterek, vatandaşları çevre ve doğa kirliliğine karşı duyarlı olmaya çağırdı. Dr. Acı, “Çevreni koru, sağlıklı kal” dedi.

Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Acı, farkındalık oluşturmak ve insanları sağlıklı çevre konusunda bilinçlendirmek için yıl boyunca çeşitli çalışmalar yaparak broşürler dağıtacaklarını bildirdi. Vatandaşlara çevreyle ilgili bilgiler vererek, broşür dağıtan Acı, yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşamın, sağlıklı çevre ile olacağını söyledi. Teknolojinin gelişmesiyle beraber tüketici alışkanlıklarının ve seçiciliklerinin artması sonucu doğada aşırı derecede tahribatlar oluştuğuna dikkat çeken Dr. Acı, doğal kaynakların cömertçe kullanılmasının, kaynakların hızla tükenmesine, kalitesinin bozulmasına ve kirlenmesine neden olduğunun altını çizdi.

Çevre kirliliğini, doğal olmayan bir şekilde çevrenin insan eliyle bozulması olarak tanımlayan Acı, kirlilik çeşitlerini ise hava, su ve toprak kirliliği olarak sıraladı. Çevre kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkisinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Acı, çevre kirliliği, solunum sistemi (astım, KOAH vb.) ve sinir sistemi hastalıklarına, ishalli hastalıklara, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, kanser hastalığının oluşmasına neden olduğunu kaydetti. Sağlıklı yaşamın sağlıklı çevre ile olabileceğinin altını çizen Acı, bunun için tüm insanların bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve sektörler arası işbirliğinin şart olduğunu ifade etti.

Vatandaşları çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaya çağıran Acı, sağlıklı bir çevre için çöplerin yerlere atılmamasının, uygun şekilde toplanıp imha edilmesinin, ilaçların, zirai ilaçların, pillerin ve yağların çöplere ve doğaya atılmamasının, geri dönüşümlü ürünlerin (kağıt, cam, karton vb) ayrı toplanmasının, PVC ürünler yerine cam ürünlerin kullanılmasının, sulara kanalizasyon ve diğer atıkların karışmasının önlenmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Su kirliliğinin önlenmesi için de arıtma tesisleri kurulmasının şart olduğunu belirten Dr. Acı, su kaynaklarının çevresinin ise temiz tutulmasını ve mevcut su kaynaklarının tasarruflu kullanılmasını istedi. Acı, hava kirliliğinden korunmak için özellikle yürünebilecek mesafelere yürüyerek gidilmesi, bisiklete binilmesi, uzak mesafelerde toplu taşıma araçlarının kullanılması, yeşil alanların arttırılması, ozon tabakasına zarar veren maddelerden uzak durulmasını önererek, “Çevreni koru, sağlıklı kal” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri