Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun yönetiminde geleceğini yeniden inşa ediyor. AİBÜ’de 2010 yılında Rektörlük görevine gelen Prof. Dr. Coşkun, son 5 yılda yaşanan büyüme ve AİBÜ’nün kat ettiği mesafe için, “Üniversitem, benim için her şeyden önce geliyor” dedi.
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, yaptıkları çalışmaların neticelerini almaya başladıklarını ifade ederek, “2010-2015 döneminde AİBÜ’de onlarca temel atma ve açılış töreni gerçekleştirdik. Yeni birimler açtık. Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu, YÖK’ün de desteğiyle Seben’deki okulumuz meslek yüksek okulu olarak müstakil bir birim haline geldi. Yeni açılan Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, binamızın yakında temelini atacağız. Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi, kuruluşu Resmi Gazete’de yayınlandı. Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi de yeni kurulan Ar-Ge merkezleri arasında. Bu merkez Bolu ve yöresi ile ilgili her türlü tarımsal Ar-Ge faaliyetlerini yürütecek. Tüm bu süreçte çalışmalarımızı, üniversitenin gelişimi açısından orta ve uzun vadede sonuç alacak şekilde planladık. Birim sayısı, öğrenci sayısı, bütçe gibi her açıdan, 2010’a nazaran AİBÜ ikiye katlandı. Üniversitem, benim için her şeyden önce geliyor” diye konuştu.
“AİBÜ artık uluslararası bir üniversite”
Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Açıkladığımız hedeflerimizden bir diğeri ise, ‘uluslararasılaşma’ hedefimiz. Göreve başladığımızda bu hedefi benimsedik ve daha çok yabancı öğrenci kabulü için gerekli çalışmaları başlattık. Yabancı Diller Yüksekokulunu, TÖMER’i (Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) kurduk. Burada sizinle çok yeni bir bilgiyi paylaşayım. Geçen sene yabancı öğrenci kabulü için açtığımız sınava çok az sayıda başvuru olmuştu. Bu yıl bu sınava tam 400 yabancı uyruklu öğrenci başvurdu. Bugün itibariyle mühendislik mimarlık, ilahiyat, fen-edebiyat fakülteleri, Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda onlarca yabancı öğretim üyesi istihdam etmiş bir üniversite olarak gönül rahatlığıyla diyebilirim ki, uluslararası bir üniversite olarak AİBÜ, Bolu’nun dünyaya açılan bir kapısıdır” şeklinde konuştu.
“İletişim Fakültesi eğitim hayatına başlıyor”
Coşkun ayrıca, “Kendimizi üniversitemize ve öğrencilerimize adamış şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Gazetecilik bölümüne öğrenci alarak İletişim Fakültemizin 2015-2016 akademik yılından itibaren eğitim hayatına başlayacak. Bunu yanında Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemizin Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği ve Bitki Koruma Bölümlerine de bu yıl öğrenci alacağız. Yeni akademik takvimle birlikte mevcut öğrenci sayımızın 26 binden toplamda 29 bine yükseleceğini tahmin ediyoruz. Şu an mezun olacak öğrencilerimiz büyük bir heyecan yaşıyor. Mezuniyet törenlerimizi her birim kendi yapıyor. Öğrencilerimizin aileleri bu vesile şehrimize ve ilçemize gelerek gezme fırsatı buluyorlar. Bu haliyle üniversitemiz Bolu’nun turizm faaliyetlerine de büyük katkı veriyor. Bu yıl mezuniyet törenlerine katılan öğrenci veli ve akrabalarının sayısı 10 bini aşmış durumda. Sadece mezuniyet törenlerine gelen kişi sayısı dikkate alındığında Bolu’nun iş ve turizminin nasıl hareketlendiğini tahmin etmek zor değildir” dedi.