ETİ Şehir Ve Göç Müzesi’nin Temeli Atıldı

Eskişehir Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.Törene; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necm...

Eskişehir Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Törene; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eti Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı ve çok sayıda davetli katıldı.

"PROJELERE 34 MİLYON HARCADIK"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasında, her durumu ile Eskişehir’in Türkiye’de yaşanabilir kentler arasında en üst sıralarda bulunduğunu anlatan Eti Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, "Yarım asrı aşmış, Eskişehir’e hizmet veren Eti Grubu ve ailem; uzun yıllardır imkanları dahilinde Eskişehir’de yapılacak olan projelere destek vermiştir. Son 5 yılda Eskişehir’in gelişimi için gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerine 34 milyon TL harcadık. Bugün burada; Eskişehir’de yaşamış, dışarıdan gelmiş ve zamanla Eskişehir kültürünü oluşturmuş ve zenginleştirmiş halkların yaşantılarını, kültürlerini, etnografyasını bizlere tanıtacak ve yeni nesillere aktaracak olan, ilk Şehir ve Göç Müzesi’nin temelini atacağız" dedi.

"GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ"

Müzenin Eskişehir’e hayırlı olmasını temenni eden Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise, "Şehrimizin ilk kurulma mekanı olan Tarihi Odunpazarı’nda böyle bir projeye imza atılmasının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı vesilesiyle yola çıktığımızda hep şunu söylemiştik; örflerimizi, adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatacağımız bir takım programlara öncülük yapacağımızı belirtmiştik. İşte yine bu program kapsamında, bu mekanda, bu ortamda, bu müzede inanıyorum ki; örflerimizi, adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi hep birlikte yaşatacağız ve gelecek nesillerimize hep birlikte taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

"BURADA HATIRALAR VAR"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da konuşmasında, Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla bir çok kalıcı eserin yapılması ve restore edilmesi kararının alındığını anlattı. Tuna, "Eserlerden birçoğu tamamlandı. Ancak en önemli projelerimizden bir tanesi, ilimize ve ülkemize bir göç müzesi kazandırmaktı. Biraz belki geç kalındı, ama en azından nasıl bir şey yapacağımızı daha iyi kararlaştırmak, güzel birşey yapmak için biraz daha üzerinde düşünmeye, analiz etmeye imkan bulduk. Müzenin Odunpazarı’nda olmasında ayrı bir önem var. Çünkü burada hatıralar var. Buraya gelen yüzbinlerce insanın hatıraları var. Üstelik miras var. Bu müzede göç temalı objeler, görseller, videolar, canlandırmalar tabi ki olacak sergilenecek" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Eskişehir Müftü Yardımcısı Orhan Tosun temel atma duası yaptı. Duadan sonra butonlara basılarak müzenin temeli atıldı. Program, verilen ikramların ardından son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sanat Haberleri