Hayata Pille Bağlandılar

Parkinson hastalığı nedeniyle yaşamsal faaliyetlerini yapamaz hale gelen Ahmet Saatçi ve Saim Kayı, beyinlerine takılan pille eski sağlıklarına kavuştu.Parkinsonla boğuşan Ahmet Saatçi ve Saim Kayı’nı...

Parkinson hastalığı nedeniyle yaşamsal faaliyetlerini yapamaz hale gelen Ahmet Saatçi ve Saim Kayı, beyinlerine takılan pille eski sağlıklarına kavuştu.

Parkinsonla boğuşan Ahmet Saatçi ve Saim Kayı’nın yıllar süren ızdırapları beyin pili ameliyatıyla sona erdi. Saatçi ve Kayı, Medical Park Göztepe Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Akın Akakın tarafından yapılan kontroller sonucu beyinlerine takılan pille eski sağlıklı günlerine kavuştu.

Güvenlik görevlisi olarak çalışan 2 çocuk babası Ahmet Saatçi, 27 yaşında henüz 4 yıllık evliyken yapılan tetkikler sonrası parkinson olduğunu öğrendi. Kullandığı ilaçlarla hastalığın etkisini ilk zamanlar hissetmeyen Saatçi, ilerleyen zamanlarda en küçük yaşamsal faaliyetini yapamaz hale geldi. 14 yıl süren hastalığına başvurduğu bir televizyon programıyla çare bulan Ahmet Saatçi, Medical Park Göztepe Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Akın Akakın’a ulaşarak beyin pili ameliyatıyla eski sağlıklı günlerine dönebileceğini öğrendi. 6 saat süren ameliyatla beynine pil takılan Ahmet Saatçi, eski sağlığına kavuştu.

Tekirdağ’da yaşayan 61 yaşındaki Saim Kayı ise 6 yıl önce parkinson hastalığına yakalandı. Saim Kayı’nın titreme ataklarıyla başlayan zamanla kas kasılmaları artan şikâyetleri, ağır nörolojik ilaçlara rağmen arttı ve zamanla en basit yaşamsal faaliyeti bile yapamaz oldu. Beyin Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Akın Akakın’a ulaşarak beyin pili yöntemiyle tedavi olan Kayı, parkinsonu yenerek sağlığına kavuştu.

“ERKEN TANI VE TEDAVİ ÖNEMLİ”

Beyin pili yönteminin Parkinson, chroea ve diğer eklem bozukluklarının tedavisinde en etkili tedavi yöntemi olduğunu belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Akın Akakın, "Chorea dalgalanan bir hastalıktır. O nedenle takip edilmelidir. Ahmet Bey bize başvurduğunda yatağa bağımlı hatta sakat kalma riski olan bir hastaydı. Beyin pili takarak tedavi ettik. Artık kendi kendine yetebilen bir hale geldi. Günlük hayatını yardım almaksızın sürdürebiliyor” diye konuştu.

Parkinson hastalığının uzun süreli, yavaş ilerleyici bir hastalık olması nedeniyle, tedavisinde hastanın ve ailesinin hekimle uzun yıllar iş birliği yapması gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Akın Akakın, “Erken teşhis ve doğru tedavi yöntemiyle hastalık önemli ölçüde kontrol altına alınabilir. Saim Kayı’ya parkinsonun başlangıç evresinde beyin pili taktığımız için eski sağlıklı günlerine dönebildi. Parkinsonun etkilerini tamamen kontrol altına alabildik” dedi.

SGK, PİLİN ÜCRETİNİ ÖDÜYOR

Öte yandan beyin pilinin pahalı bir tedavi yöntemi olduğu ancak devlet ve araştırma hastanelerinde yapılan beyin pili ameliyatlarında sosyal güvenlik kurumu pilin parasını karşılıyor. Sigortası olan Parkinson hastaları doktorun uygun görmesi halinde herhangi bir ek ödeme yapmaksızın beyin pili yöntemiyle eski sağlıklı günlerine kavuşabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri