Estetik Cerrahide Prenses Anestezi Dönemi

Estetik operasyonların çoğunda kullanılan anestezi yöntemine, hastaların operasyondan önce psikolojik olarak rahatlamasına yardımcı olmak amacıyla “Prenses Anestezi” ismi verildi.Cerrahi müdahalelerin...

Estetik operasyonların çoğunda kullanılan anestezi yöntemine, hastaların operasyondan önce psikolojik olarak rahatlamasına yardımcı olmak amacıyla “Prenses Anestezi” ismi verildi.

Cerrahi müdahalelerin hepsinde kullanılan, estetik operasyonların çoğunda uygulanan anesteziye Estetik International Sağlık Grubu tarafından ‘’Prenses Anestezi’’ adı verildi. Estetik International Sağlık Grubu Anestezi ve Reanimasyon ekibi hastaların bu şekilde son derece iyi hissederek operasyona girdiklerini ifade etti. Uzmanlar, “Anestezi, hastanın bölgesel ya da genel olarak ağrıya duyarsız hale gelmesini sağlar. Estetik cerrahi operasyonların en fazla sorulan sorularından ve kafa bulandıran konulardan birisi de anestezi işlemidir. Çünkü anesteziden korkan ve bu sebeple operasyona sıcak bakmayan pek çok kişi var. Oysaki anestezi ve reanimasyon uzmanlığı, operasyon sırasında tüm hayati verileri kontrol eden, ameliyat sırasında ve sonrasında ağrı duymamayı sağlayan profesyonellerdir ve yoğun bakım hizmeti de verirler. Dolayısıyla anestezinin kesinlikle korkulacak bir tarafı yoktur, hatta bir nevi emniyet işlevidir. Lokal ya da genel anestezi fark etmeksizin, yapılacak her işlemin tarafımızdan takibi yapılır” ifadelerini kullandı.

KİŞİYE ÖZEL ANESTEZİ ŞART

Yapılacak cerrahi operasyona göre anestezi yöntemlerinin seçildiğini söyleyen Estetik International Sağlık Grubu Anestezi ve Reanimasyon ekibi, “Lokal anesteziye eşlik eden sedasyon, lokal ya da genel anestezi yöntemlerinin hangisinin seçileceğine, operasyonun niteliği belirler. Ayrıca mutlaka kişiye özel anestezi planı oluşturulur. Bu planlama için öncelikle hasta operasyon öncesi muayene edilir, kendisine sorular sorulur, gerekli tetkikler yapılır. Kişiye özel uygulama, doz, yöntem seçildikten sonra operasyona başlanır” diye konuştu.

OPERASYON SONRASI AĞRI KONTROLÜ

“Kişiye özel anestezi planlamasının bir başka avantajı da, hastanın operasyon sonrası ve birkaç gün sonrasında bile ağrı hissetmemesini amaçlamasıdır. Ağrı beyinde başlayan bir sürece sahip, bu yüzden beynin cerrahi bölgedeki doku hasarından sonra oluşacak ağrıyı algılayamaması için, bir takım önlemler alıyoruz. Bu da aynı zamanda morluk, ödem ve ya şişlik gibi durumları minimal düzeyde olmasını ve hastanın prensesler gibi uyanıp, ağrısız iyileşme dönemine geçiş yapmasına fayda sağlıyor” diyen anestezistler, bu anestezi sürecine, hastaların biraz daha rahatlamaları için “prenses anestezi” olarak isim verdiklerini belirttiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri