Otobüsün devrilme anı kamerada: O anları anlattılar "Şoförün uyuduğunu düşünüyorum"

Aksaray- Ankara kara yolu Acıpınar köyü girişinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi de yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda, polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Öte yandan kazayla ilgili görgü tanıklarının ilk ifadesi geldi.

Aksaray- Ankara karayolunda meydana gelen kazada 7 kişi hayatını kaybetmiş, 34 kişi de yaralanmıştı. Otobüsün devrilme anı kameraya yansıdı.

Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan Nurhan Hazer (55) idaresindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda, itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ekipler yapılan müdahale sonrası ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan 34 kişi de kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

SÜRÜCÜNÜN UYUDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Yaralı yolcu Berna Duru yaşanan kazayı anlattı. Duru, "Balıkesir'den Kapadokya gezisi için geliyorduk. Yolda şoförün uyuduğunu düşünüyorum. Bariyerlere çarparak otobüs yan yattı. Çok fazla yaralı vardı" dedi.

'OTOBÜS BENİ SOLLADI'
Kazaya tanık olan başka bir sürücü Mehmet Tayiroğlu ise şunları söyledi:

"Otobüs beni solladı. Solladıktan sonra otobüs sağa sola doğru gitmeye başladı. O ara şoförün uyuduğunu düşünüyorum. Selektör yaptım, korna çaldım, benim aracım hızı 80 kilometreye sabit olduğu içinde yanına yetişemedim. Bariyerlere çarptı, sürüklenip devrildi."

Yolculardan Ramazan Durmuş da "Uyuyordum. Kemer de bağlıydı. Arabanın devrildiğini gördüm" dedi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

'3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç X hesabından kaza ile ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirterek, ''Aksaray-Ankara kara yolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum'' mesajını paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri