Her yaştan insana üniversite okuma imkanı sağlayan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) 2014-2015 yılı mezuniyet töreni yapıldı. Mezuniyet törenlerinde Kemal Sunal’ı model alarak üniversite bitiren AÖF mezunu dikkat çekti.
2 Eylül Kampüsü’nde bulunan Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda 6 oturumda gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin son oturumunda, Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin mezun öğrencileri kep atmanın heyecanını yaşadı. Tören, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımcıları selamlamasıyla başladı. Mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın açılış konuşması ile devam etti.
“KEMAL SUNAL BİZE MODEL OLDU”
Mezuniyet törenlerine 55 yaşındaki emekli deniz astsubayı olan İlhan Akbulut isimli AÖF mezunu öğrenci dikkatlerden kaçmadı. Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan İlhan Akbulut, yıllar önce ilerlemiş yaşına rağmen üniversiteyi bitiren merhum Kemal Sunal’ı model alarak üniversiteye başladığını anlattı. Kemal Sunal’ın yine burada kep atmasını izlediğini ve o sahneyi gördüğünü vurgulayan Akbulut, kendisine “İlerleyen yaşta da olsa üniversiteyi bitireceğim” dediğini aktardı. Akbulut, “1979 yılında liseyi bitirdikten sonra üniversite heyecanım hep vardı. Bunu ancak yıllar sonra açıköğretimle giderebildim. Çok mutluyum, gururluyum. Kendi evlatlarımı da okuttum. Bir tanesi üniversiteyi okudu diğeri de okumak üzere. Bana burada saygı ve rahmetle anacağım bir kişi olacak. Tanıdığımız, herkesçe tanınan Türkiye’nin sevdiği değerli sinema sanatçısı merhum Kemal Sunal, yıllar önce ilerlemiş yaşına rağmen üniversiteyi bitirmişti ve yine burada kep atmıştı. Ben de o sahneyi görmüştüm. O gün onu modellemiştim. Bir gün ben de İnşallah ilerleyen yaşta da olsa üniversiteyi bitireceğim" demiştim. Nasip oldu bu bana. Rahmetli Kemal Sunal’ı saygıyla anıyorum. O bize model oldu. İnşallah başka genç arkadaşlara da biz model olabiliriz diye düşünüyorum. Güzel bir duygu. Bundan sonra da devam ederek yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Aynı zamanda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesiyim ve faal gazeteciliğimi yürütüyorum yerel basında. Bundan sonraki hedefim gazetecilik ya da radyo, televizyon ve sinema üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Umuyorum o da gerçekleşir. Okumanın yaşı yok diyorlar. Ben de bunu devam ettirmek istiyorum. İnşallah onu da gerçekleştireceğim” dedi.
“AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ’NİN BANA ÇOK ŞEYLER KATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Her yaştan öğrenciye hitap eden Açıköğretim Fakültesi’nden mezun olan ve Bursa’dan gelen 56 yaşındaki Selma Yılmaz da, okumayı çok sevdiğini aktardı. Yılmaz, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin bana çok şeyler kattığını düşünüyorum. Düşünce yapım değişti. Hayata bakışım değişti. Buraya torunlarımla ve kız çocuklarımla beraber geldim. Devam ederek bundan sonra ikinci üniversiteyi okuyacağım. Sosyoloji okudum. Televizyondaki açıköğretim oturumlarını daha güzel bir şekilde takip ediyorum. Çok güzel yorumlayabiliyorum. Burada bulunmaktan dolayı mutluyum” dedi.
"OKUMAK KADAR GÜZEL BİR ŞEY VAR MI?"
Kızlarıyla beraber ders çalışırken kendisinin de okumaya karar verdiğini anlatan ve Adana’dan gelen Emel Tosun ise şöyle konuştu:
“Kızlarımla beraber ders çalışırken ve onlara yardımcı olurken ’ben de okumak istiyorum’ dedim. Okumak içimde ukte. Bitsin bir üniversite daha. O da bitince bir tane daha hiç sorun değil yani. Zevk alıyorum. Gençlere tavsiye ediyorum. İnanın şu 4 senede öğrendiğimi hayat boyunca öğreneceğimi zannetmiyordum. Bana bilmediğim çok şey kattı. Herkese tavsiye ediyorum. Aslında ben bütün kadınlara tavsiye ediyorum. Gezip tozmasınlar. Ne katıyor ki? Okumak kadar güzel bir şey. Okumak kadar güzel bir şey var mı? Gençler şu an okumak istemiyorsunuz zor geliyor ama inanın bizim zamanımıza elince “Ah keşke okumadık” demeyin. Bizler isteyerek okumamazlık yapmadık. Sebeplerden dolayı oldu.”