İmam Hatip Müdürü çıldırdı! Kadın müdür yardımcısının kapısını kırdırdı

Bursa'da Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu'nda okul müdürü yeni bir skandala daha imza attı. Geçtiğimiz aylarda veli toplantısında çocukların şortlarına karışabileceğini söyleyen okul müdürü bu sefer de müdür yardımcısının odasına zorla girerek eşyalarını dışarı çıkarttı. Yaşanan olay sonrası yetkililer sessiz kalırken tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yer alan Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu müdürünün skandalları bitmiyor. Okul Müdürü E.K.K., bir veli toplantısında konuşma gerçekleştirmiş ve "Şort giyen öğrenciye de karışırız başı açık öğrenciye de karışırız" sözleriyle tepki çekmişti. Ülke gündemine bomba gibi düşen sözlerin ardından müdür hakkında soruşturma başlatılmıştı.

OKUL MÜDÜRÜ BÖYLEYSE ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Başı açık öğrenciye okul kapısını kapatan okul müdürü, yeni bir olaya daha karıştı. Hakkında başlatılan soruşturma sonrası mobbing uygulamaya başlayan Okul Müdürü E.K.K., kadın Müdür Yardımcısı Öğretmen D.K'nin okuldaki odasına zorla girdi. Çekiçle kapıyı kırdıran ve kamu malına da zarar veren okul müdürü, Müdür Yardımcısı D.K'nin "Lütfen özel eşyalarıma dokunmayın, özel eşyalarıma kesinlikle dokunmuyorsunuz" sözlerini de duymazdan geldi ve personellerin başında bekleyerek eşyalarını dışarı attırdı.

UMUMİ TUVALET KISKANÇLIĞA MI SEBEP OLDU?

Eğitim Sen Bursa Şubesi, 19 Eylül (Dün) Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu önünde yaşanan durum sonrası müdür yardımcısına destek vermek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamada yeni detayların ortaya çıkması da olayları daha da alevlendirdi. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, Müdür Yardımcısı D.K'nin ilçe milli eğitim müdürlüğüne yaptığı şikâyet sonrası kendisine umumi tuvaleti bulunan bir oda tahsis edildiğini söyledi. Erdem açıklamada tuvalet hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Arkadaşımıza müdür yardımcısı odası olarak, çok daha uygun yerler olmasına rağmen, bilerek ve isteyerek, penceresiz, havasız bir odayı tahsis edip, tüm zamanını odada geçirmesi hususunda sık sık uyarılarda bulunmuş, bina içerisinde başka bir bölümde dahi olasını kabul edememiş, her aradığımda odada olmalısın diye mesaj atmıştır. Sözlü olarak, daha uygun odaların olduğunu söyleyen arkadaşımıza, "Ben öyle uygun görüyorum, ben öyle karar verdim." gibi ifadeler kullanmıştır. Uzun bir süre sözlü uyarılarına olumlu yanıt alamayan arkadaşımız, yazılı olarak uygun bir oda talebini iletmiş, yine olumsuz cevap alınca ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu bildirmiştir. Bunun üzerine okul öncesi öğrencilerinin bulunduğu katta daha uygun oda olmasına rağmen, içinde tuvaleti olan bir oda arkadaşımıza tahsis edilmiş, arkadaşımız oraya taşınmıştır. Ancak kindar müdürün asıl niyeti belli olmuş, yaklaşık 25 metrekare olan odanın içindeki küçük bir tuvaletin, kattaki öğretmenler tarafından kullanılması uygun görülmüştür. Bunun kabul edilebilir olmadığını, 25 metrekarelik odada kendisi otururken başkalarının tuvaleti kullanmasının doğru olmayacağını söyleyen arkadaşımıza; ben öyle uygun gördüm, arkadaşların kullanabileceği başka tuvalet yok, istemiyorsan önceki odaya dön, demiştir. Duruma itiraz eden arkadaşımız yeniden ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip durumu anlatmış, bunun üzerine yine giriş katta eski odasının yanında revir olarak kullanılan, içinde buzdolabından yatağa kadar birçok araç gerecin olduğu odaya geçmesi istenmiştir"

YETKİLİLER SESSİZ

Yetkililer Okul Müdürü E.K.K,'nin soruşturmasının devam ettiğini söyleyerek sessizliğini korurken bu davranış kamuoyu tarafından "Yetkililer bu olaya dur demeyecek mi?" tepkilerini oluşturdu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri