Huzurevinde Osmanlı Kıyafetleri Defilesi

Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi sakinleri, farklı din, kültür ve siyasi görüşe mensup temsilcilerle Hoşgörü Yemeği’nde buluştu. Huzurevinde yaşayan Sevil Seyhan’ın udu ve sesiyle renklenen yeme...

Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi sakinleri, farklı din, kültür ve siyasi görüşe mensup temsilcilerle Hoşgörü Yemeği’nde buluştu. Huzurevinde yaşayan Sevil Seyhan’ın udu ve sesiyle renklenen yemekte, Osmanlı kıyafetlerinden oluşan defile yaşlılardan tam not aldı.

Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi tarafından geleneksel hale gelen Hoşgörü Yemeği ve Osmanlı Saray Kıyafetleri Defilesi düzenlendi. Merkez Toroslar ilçesindeki Huzurevi bahçesinde gerçekleştirilen yemek, Müslüman ve Hristiyan din adamları ile yaşlıları bir araya getirdi. Yardım ve İyilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nemci Erdem ve Huzurevi Müdürü Ertan Eren’in ev sahipliği yaptığı yemeğe, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen İnanıroğlu, Mersin İl Müftü Vekili İbrahim Kadıoğlu, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, cami imamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, huzurevi sakinleri ve davetliler katıldı. Yemek öncesinde bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Nemci Erdem, Vakıf olarak geleneksel hale getirdikleri Hoşgörü Yemeği’nde huzurevinde misafir ettikleri yaşlılarla değişik inanç, kültür, siyasi görüşteki insanları bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Hoşgörünün insanların birbirlerinin düşüncelerine, inançlarına ve yaşam felsefelerine saygı duyması ve anlayış göstermesi olduğunu belirten Erdem, “Yaşadığımız dünyada kişilerin uyum ve düzen içinde yaşayabilmeleri için hoşgörü şarttır. Hoşgörünün olmadığı bir yerde asayişten söz edilemez. Her insanın kendi fikirleri, hayata bakış açısı vardır. Dünyadaki milyonlarca insanın aynı düşüncede olması beklenemez. Her kişi farklı fikirlere sahip olduğu için insanların birbirlerine ve düşüncelerine saygılı olması gerekmektedir. Kişilerin birbirlerine karşı bu saygısına hoşgörü diyoruz. Hoşgörünün olmadığı bir dünyada kargaşa görülür. Her ülkenin her alanda gelişmesi, ancak farklı düşüncelerin çatışmasıyla ortaya çıkar. Her yeni düşünce akımı yeni bir gelişme adımı olarak nitelendirilir. Hoşgörü hayatın önemli bir parçasıdır. Türk milleti, dünyada hoşgörünün en güzelini sergiliyor” dedi.

Erdem’in konuşmasının ardından yaşlılar ve davetliler, aynı huzurevinde yaşayan ses ve udi sanatçısı Sevil Seyhan’ın uduyla söylediği sanat müziği şarkıları eşliğinde yemek yedi. Sanat müziğinin en güzel eserlerini arkadaşları için seslendiren Sevil Seyhan’a, Gönül Dostları Müzik Derneği sanatçıları da eşlik etti.

Yemekte daha sonra Mersin eski valilerinden Ömer Lütfi Hancıoğlu’nun eşi ve vakfın Kaydı-Hayat Mütevelli Heyeti Üyesi Fahrünnisa Hancıoğlu’nun katkılarıyla hazırlanan Osmanlı Saray Kıyafetleri Defilesi sunuldu. Yaşlılar, huzurevi çalışanlarının da yer aldığı defilede saray kıyafetlerini beğeniyle izlerken, defilenin sonunda mankenler Fahrünnisa Hancıoğlu’na bir teşekkür plaketi takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri