Bursa Bilimle Şenleniyor

Bursa’da 3 gün sürecek olan 4. Bursa Bilim Şenliği renkli görüntülerle start aldı.Bursa’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Bilim Şenliği Merinos Parkı’nda başladı. Bilim Şenliği açı...

Bursa’da 3 gün sürecek olan 4. Bursa Bilim Şenliği renkli görüntülerle start aldı.

Bursa’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Bilim Şenliği Merinos Parkı’nda başladı. Bilim Şenliği açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Cenova Bilim Festivali Başkanı Manuela Arata, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Veli Sarıkaya ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Karlık, Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Bursa Bilim Şenliği’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Karlık, “Bu yıl şenliğimizin konusunu inovasyon ve tasarım olarak belirledik. Bu yıl ilk kez proje yarışması da yapıyoruz. Eylül ayında başlayan proje yarışmasına 250 proje katıldı. Jürinin elemelerinden sonra bu rakam 100’e indi. 5 ayrı kategoride finalist olan 100 proje şenlik boyunca jürimiz ve vatandaşlar tarafından oylanarak ilk 3 dereceye giren 15 projeye 65 bin lira ödül vereceğiz. Yarışmanın sonuçlarını pazar günü açıklayacağız” dedi.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2. JENERASYON ÜNİVERSİTE SİSTEMİNE GEÇECEK

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, eğitimde en kapsamlı olanının bilim merkezlerindeki eğitim metotolojisi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin en büyük bilim şenliği olan Bursa Bilim Şenliği, bilim merkezlerinin şölenidir. Uludağ Üniversitesi olarak biz ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için 3. nesil üniversite sistemine geçmek arzusundayız. Bunu yapacak olan üniversiteler, bugün ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerden oluşacak. Bugün Türkiye’deki üniversiteler, 1. jenerasyon üniversitelerdir. Biz bugün üniversitelerde eğitim değil, öğretim yapıyoruz. Uludağ Üniversitesi’nde benim 4 yıllık görev süresindeki görevim, Uludağ Üniversitesi’ni 2. nesil syon üniversiteye çevirmek. Bu da, bu yaşlarda merakı kendine misyon edinmiş genç arkadaşlarla üniversitede gerçekleşir” diye konuştu.

Cenova Bilim Festivali Başkanı Manuela Arata ise, Bursa Bilim Şenliği’nde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirirken, bu organizasyonun gençlerle gerçekleştiğini, Cenova Bilim Festivali’nde Bursa’yı görmekten onur duyacaklarını belirtti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Veli Sarıkaya da, bilim şenliğinde yapılan proje yarışmasının teferruatından bahsetti. Sarıkaya, bilginin ahlak ve fazilete dönüşmesiyle ilgili dünyada ciddi kriz yaşandığına vurgu yaparak, “Biz eğitim camiasındaki insanlar olarak hepimizin bildiği sağ ayak metaforunu yeniden canlandırmak zorundayız. Ait olduğumus medeniyet ve kültürün bütün değerlerini bilgimiz ile birlikte bütün insanlığa sunmaya mecburuz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Cenova Bilim Festivali Başkanı Manuela Arata ve sponsorlara plaket takdim etti. Sağanak yağış sebebiyle kısa kesilen açılış töreninin ardından Karlık ve protokol üyeleri, stantları dolaşarak öğrencilerin projeleri hakkında bilgi aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri