Üniversite Öğrencileri Mobilyacılığın Eski Tekniklerini Öğreniyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerine mobilyacılığın eski teknikleri öğretiliyor.Öğrenciler, İnegöl Kent Müzesi atölyesinde eski mobilya ustası Ce...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerine mobilyacılığın eski teknikleri öğretiliyor.

Öğrenciler, İnegöl Kent Müzesi atölyesinde eski mobilya ustası Cemil Ustaer’den dersler alıyor. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, " İnegöl’ün tanıtımına katkı sağlayacak kültürel projelere hız kesmeden devam ediyoruz. Güzel şehrimiz geleceği temsil ettiği kadar, geçmişi de içinde taşıyan bir yerleşim yeri. Birçok ilki gerçekleştirerek Türkiye’de ses getiren İnegöl, mobilyada Türkiye’nin ‘mobilya başkenti’ sloganıyla hızlı adımlarla yoluna devam ediyor. İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi, ağaç işçiliği ve mobilyacılığın İnegöl’deki gelişmelerini anlatmak, tarihine dair bilgi vermek, araştırma-arşivleme yapmak ve bu sanatın kültürünü geniş kitlelere yaymak için oluşturulmuştur. Müzemizde mobilyacılığın ve ağaç işçiliğinin geçmişten günümüze geçirdiği safhalar ve geçmişte yapılan uygulamaları yeni nesillerin öğrenip uygulamaları için güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

Yürütülecek proje ile İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerine mobilya Ustası Cemil Ustaer tarafından özellikle mobilyacılıkta erken dönemde kullanılan tekniklerin öğretildiğini anlatan Aktaş, “Mobilyacılığın geçmişle olan bağının yeni nesillere aktarılması hedefleniyor. Projenin uygulama aşamasını, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknikleri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programında eğitim gören 16 öğrencinin iştirakiyle 14 Nisan - 14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Hafta içi 3 gün 4’er saat olmak üzere müzemiz bakım atölyesinde eski mobilya ustası Cemil Ustaer tarafından öğrenciler eğitime tabi tutuluyor. Öğrencilerimiz burada sehpa başlığına elle zımpara yapma, sıcak tutkalın sulandırılmasıyla atılan dolgu, sehpa yüzeyinin farklı kaplamalarla kaplanması ve sistire edilmesi, son olarak da doğal bir cilalama tekniği olan, 1950’li 1960’lı yıllara damgasını vuran gomalak cila tekniğiyle parlatma işlemlerini yapacak. Böyle önemli proje ve faaliyetlerde emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarıma da bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri