En İyi Raf Sistemleri’ kategorisinde ‘Küresel Kalite Ödülü’nün sahibi Temesist Raf, 9 yılda 137 adet binasız giydirme raf sistemli depo inşa ederek alanında rekor kırdı.
Ar-Ge’ye verdiği önem sayesinde bir dönem ithal ettiği mekik robotu 2014 yılında Bilecik’te üretmeye başlayan depo ve raf sistemleri sektöründe dünyanın önde gelen üreticilerinden Temesist, projesini bir tık daha ileri götürerek tamamen insansız çalışacak akıllı depoları üretmek için geri sayıma başladı. Bu kapsamda akıllı depo sistemlerinin patentini alan şirket 2016 yılında Almanya’da Cemat Fuarı’nda ürünü sergilemeye hazırlanıyor.
Temesist Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, yaptığı açıklamada, “Yıllarca Avrupa’dan ithal ettiğimiz mekik robotu 2014 yılında kendi bünyemizde çalışan Türk Mühendislerle ürettik. Aynı yıl robotu daha da geliştirip tamamen insansız çalışan akıllı depolarda kullanılmasını sağlayacak bir projeye başladık. Üniversiteler ve TÜBİTAK’tan destek aldığımız Ar-Ge çalışmalarımız da sona gelindi. Ürünün patentlerini ve CE sertifikaları aldık. Akıllı depo sistemimizi 2016 yılında Almanya’da Cemat Fuarı’nda sergilemeyi hedefliyoruz” dedi.
137 PROJE İNŞA ETTİ DÜNYA REKORU KIRDI
İngiltere, Hırvatistan, Bulgaristan olmak üzere 42 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Gül, “Çin, Hindistan, Dubai, Sudi Arabistan’dan yüksek teknolojimekik robotlarımıza yoğun talep alıyoruz. Giydirme raf sistemlerinde 9 yılda Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde 137 adet binasızgiydirme raf sistemli depo inşa ederekdünya rekoru kırdık.Son olarak Bulgaristan’da Avrupa’nın en büyük deposunu tamamladık. Mekik robotu üreten dünyada 7 üretici var. Yapmış olduğumuz araştırma sonucunda diğer rakiplerimize göre robotlarımız sorusuz bir şekilde çalışıyor. Robotlarımızın -30 derecede bile rahatlıkla çok uzun sürelerde çalışabiliyor” diye konuştu.
Hedeflerinin dünya depo ve raf sistemlerinde dünya liderliği olduğunu dile getiren İbrahim Gül, şunları kaydetti:
“Tüm teknolojik inovasyonları firmamıza kazandırmaya çalışıyoruz. Üniversitelerle, bu alandaki uzmanlarla ve devletimizin desteğiyle Ar-Ge faaliyetlerimize gece gündüz demeden devam ediyoruz. İthalatın önüne geçip teknoloji üretip dünyaya satmak için çabalıyoruz.”