Tav’a Milas-bodrum Havalimanı İçin 162 Milyon Euroluk Kredi

TAV Havalimanları, Milas-Bodrum Havalimanı işletmesi için kurduğu TAV Milas Bodrum şirketi için, 162 milyon euroluk uzun vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.TAV Havalimanları, Milas-Bodrum Havalimanı işl...

TAV Havalimanları, Milas-Bodrum Havalimanı işletmesi için kurduğu TAV Milas Bodrum şirketi için, 162 milyon euroluk uzun vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

TAV Havalimanları, Milas-Bodrum Havalimanı işletmesi için kurduğu TAV Milas Bodrum şirketi için, 162 milyon euroluk uzun vadeli kredi sözleşmesi imzaladı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Ülkemizin çok önemli turizm yörelerine yakınlığıyla önemli bir merkez konumunda bulunan Milas - Bodrum Havalimanı için DenizBank ile 162 milyon Avro’luk uzun vadeli kredi sözleşmesine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. 14 havalimanı işleten ve servis şirketlerimizle birlikte dünya çapında 54 havalimanında hizmet sunan bir firma olarak bu işlem, büyüklüğü, önemi ve çok yönlülüğü açısından bölge için de dönüm noktası olma özelliği taşıyor. Temmuz 2014’te TAV Milas Bodrum, iç hatlar operasyonlarını DHMİ’den devraldı. Şirketimiz Ekim 2015’te de dış hatlar terminalinin işletmesini mevcut havalimanı operatöründen teslim alacak. İç hatlarla beraber TAV, Milas-Bodrum Havalimanının tüm terminal tesislerini 2035 sonuna kadar işletecek. Bodrum’un önümüzdeki 20 yıllık dönemde Türkiye’nin en büyük dördüncü kenti haline geleceğine inanıyoruz. Yılın 12 ayına yayılan bir turizm hareketliliği yaratmak üzere tüm paydaşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Projelerimize duyduğu güvenle, sağladığı uzun vadeli finansman desteği nedeniyle DenizBank’a teşekkür ediyor, finansal ortaklığımızın bundan sonraki projelerde de devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş “DenizBank olarak, ülkemizin geçiş ekonomisi olması sebebiyle, özellikle altyapı projeleri ve bu projelere sağlanan finansman konusunu faaliyet alanlarımız arasında öncelikli bir noktada konumlandırıyoruz. Bu doğrultuda, taşıdığı yüksek potansiyel ile gerek ekonomimizin gelişiminde gerekse 2023 vizyonu çerçevesinde stratejik bir rol oynayan turizm sektörünün cazibe merkezi konumunda olan bir bölgede, Milas - Bodrum Havalimanı projesine finansman sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. Bodrum’u, sahip olduğu doğal güzellikler ve özellikli konumuyla hem iç hem de dış pazarda ülkemizin turizm potansiyelini en üst düzeyde yansıtan kritik öneme sahip bir yatırım destinasyonu olarak görüyoruz. Bu noktadan hareketle yurt içi ve yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil eden TAV ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinden de büyük mutluluk duyuyor, bu projenin bölge ve ülke turizminin gelişimi adına hatırı sayılır bir değer üreteceğine inanıyorum” dedi.

Finansman paketinin 74,5 milyon avroluk kısmını Denizbank A.Ş. Bahreyn Şubesi ve 79,5 milyon avroluk kısmını DenizBank AG sağladı. Paket 16 yıllık vade ile düzenlendi. Kredi paketi için DenizBank’ın danışmanlığını Latham & Watkins, Akol&Çakmak ve Intervistas üstlenirken, TAV Havalimanları’nın danışmanlığını Clifford Chance ve Sibel Ertekin yaptı.

TAV Havalimanları, Milas-Bodrum’un yanı sıra İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa-Alanya ile birlikte Türkiye Ege ve Akdeniz’deki başlıca turizm bölgelerine hitap eden üç havalimanının işletmesini üstleniyor. Yılda yaklaşık 3,9 milyon yolcuya hizmet veren Milas-Bodrum Havalimanı dünyaca ünlü turistik merkezlere hizmet sağlıyor. Milas-Bodrum Havalimanı 1997-2004 döneminde ortalama yılda yüzde 15 ve 2003-2014 döneminde yıllık ortalama yüzde 8 büyüdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri