Şirketlerin Facebook'ta Dikkat Etmesi Gereken Altın Kurallar

Plato AVM Pazarlama ve Reklam Müdürü Mehmet Öztürk, kurum ve şirketlerin, Facebook sayfalarında dikkat etmeleri gereken 12 altın kuralı açıkladı.

Facebook’ta şirketlerin, hedef kitleye doğru bir şekilde yönlendirilmeleri için sayfalarını oluştururken dikkat etmeleri gereken hususlar olduğunu belirten Mehmet Öztürk, "Facebook sayfalarında dikkat edilmesi gereken 12 altın kural var. Şirketler, Facebook’ta fan sayfalarını oluştururken aşağıda belirttiğim noktalara dikkat ederlerse; hedef kitlelerine daha hızlı ve doğru bir şekilde ulaşabilirler" diyerek maddeleri şöyle sıraladı:

Tanıtımı yapılacak olan kurum veya şirketinin web sayfasının arama motorlarında en üst olması gereklidir, çünkü şirket veya kurumla irtibata geçecek kişiler öncelikle bizi arama motorlarında arayacaklardır.

Kurum veya şirketimizin web sayfasına girdiğimizde sosyal medya kanalları görünür bir şekilde konumlandırılmalıdır. Kutu veya butona tıklandığında, bizi direk kurum hangi sosyal mecrasına tıkladıysak ona yönlendirmelidir.

Facebook fan sayfamızdaki kapak fotoğrafımız çok iyi dizayn edilmiş ve sağ alt tarafında firmanın logosu belirli bir şekilde bulunmalıdır. Kapak fotoğrafının boyutu 851x315 boyutunda olmalıdır.

Facebook kapak fotoğrafımıza tıklandığında, açılan pencerede sağ tarafındaki açıklama kısmında, şirketin veya kurumun telefon numarası, adresi ve web sitesine yönlendirmesi için sitenin linki verilmelidir.

Facebook sayfasındaki profil fotoğraf karesi ufak olduğu için temiz ve anlaşılır bir boyutta yazılmalıdır, boyut olarak 160x160’dır. Fakat Facebook genişliğini 180 pikselden aşağı istemediği için tasarım çalışmaları 180x160 olmalıdır.

Facebook sayfası üzerindeki sekmelere hangi sektörde iseniz, o sektörde hangi uygulama ihtiyacınızı en fazla görüyor ise, onu seçip kutulara koymanız gereklidir. Örneklemek gerekirse, alışveriş merkezi instagram olmazsa olmaz uygulamalardan bir tanesi olmalıdır.

Facebook sayfasındaki kişi hakkında konuşuyor kısmı, sayfa sayısı ile arasında çok fazla bir aralık olmamalıdır. Örneğin sayfanın beğenilme sayısı 1 milyon kişi, fakat 10.000 kişi hakkında konuşuyor ise çalıştığınız şirket ya sizinle alakası olmayan bir kesimle iletişime geçmiştir ya da toplu aktif olmayan kullanıcıyı para ile satın almıştır.

Facebook sayfasındaki içerik hedefi için kendimize sorulması gereken sorular; ben hangi sektördeki kurumun yönetimini yapıyorum, hedef kitle ile iletişime geçerken ağırlıklı olarak fotoğraf mı kullanmam mı daha iyi, yoksa diğer kitle iletişim araçlarına da mı ihtiyacım olacak? Benim hedef kitlem, nelerle ilgileniyor ve onlarla nasıl iletişime geçebilirim? Bu sorulara reklam yapmaya başlamadan sormamız gereklidir.

Facebook sayfamızı hızlı bir şekilde beğendirmek ve talebi artırmak için beğendirme çalışması ile birlikte promosyon ürünler kazandırma yapılmalıdır. Hem sayfaya giriş sayısını çoğaltır. Bu Pavlov’un köpeğinde zile benzemektedir, her zil çaldığında yemek geleceğini sanıp göz atmalarını sağlayacaktır.

Kurum veya şirket ile ilgili reklama başlamadan önce tanıtım yapacağınız ürün veya hizmet ile ilgili ana bir tema oluşturmalısınız. Örneğin, BMW arabası dediğimizde spor ve hızlı kelimeleri aklımıza geliyor. Bizde, hizmet veya ürünle ilgili ana bir fikir oluşturması için bunu belirlemek zorundayız.

Sayfanızda ürünlerinizle ilgili yapılan güzel yorumlar beğenilmelidir ve sorulan sorulara resmi bir dil ile kısa sürede cevaplandırılması gereklidir. Bu yüzden yöneten kişinin uzaktan ve anında kontrol edilmesi için sayfa yönetici uygulaması telefon veya tabletinde olmalıdır.

Son olarak, yaptığınız çalışma ne kadar başarıya ulaştı? Bununla ilgili bir raporlama yapıp, ayda 1 kere analiz edilmelidir. Eğer, verim alınamıyor ise, anında strateji değiştirilmelidir ve başka bir yol geliştirilmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri