Dördüncü Koçluk Konferansı Sanat Ve Sporseveri Buluşturdu

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından gerçekleştirilen 4. Koçluk Konferansı, iş dünyası, eğitim, sanat ve sporda koçluk konusuna odaklandı. Konferans bu yıl iş dünyası ve eğ...

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından gerçekleştirilen 4. Koçluk Konferansı, iş dünyası, eğitim, sanat ve sporda koçluk konusuna odaklandı. Konferans bu yıl iş dünyası ve eğitimin yanı sıra, Türkiye’nin önemli sanat ve spor temsilcilerini de ağırladı.

İş, eğitim, sanat ve spor dünyasından önemli isimleri ‘Lead Your Life - Hayatını Yönet’ temasıyla tanınmış koçlarla bir araya getiren Koçluk Konferansı, bu sene dördüncü kez düzenlendi. Tüm dünyada 20. yılını kutlayan Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından gerçekleştirilen konferans, iş dünyasının yanı sıra, eğitim sektörü, sanat ve sporseverleri de buluşturdu.

Etkinliğin açılış konuşmaları ICF CEO’su Magdelana N. Mook ve ICF Türkiye Başkanı Naci Demiral tarafından yapıldı. Mook, “ICF’in şu anda tüm dünyada 26 binden fazla üyesi bulunuyor. Türkiye’ye bu organizasyonun bir parçası olduğu için teşekkür ediyoruz. Gelişim ve koçluk arasındaki güçlü ilişki artık çok daha net anlaşılıyor. Bu yüzden günümüzde insanlar artık herhangi bir sorun ya da problem yaşamadan da koçlarla çalışmaya başlıyor. Koçluğun değer bazlı düşünmeyi öğreten bir uzmanlık olduğu biliniyor” dedi.

Açılış konuşmasını yapan diğer bir isim olan ICF Türkiye Başkanı Naci Demiral ise “Dünya’da ve Türkiye’de giderek artan bir ilgiyle karşılanan "Koçluk” bugün artık geleceğin en önemli meslekleri arasında. Geçtiğimiz günlerde ICF bir organizasyonu için ICF üyesi diğer ülkelerin temsilcileri ile bir araya geldik. Dünya ile kıyasladığımızda üye sayımız oldukça yüksek. Üyelerimizin yüzde 50’si ICF onayı almış ve koçluk hizmeti veren kişiler. Günümüzde insan kaynakları departmanları yavaş yavaş insan değeri departmanlarına dönüşüyor. Dolayısıyla koçluğun önemi çok daha fazla artıyor. Biz de bu konferansımızda koçluğun hayatın her alanına temas eden yönlerini incelemek istedik” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İK Direktörü Nerhan Hepşen tarafından bestelenen Koçluk Marşı da ilk kez izleyicilere seslendirildi. Koçluk marşı büyük beğeni topladı.

Tanla’nın açıkladığı yeni yapılan koçluk araştırması sonuçlarına göre, Türkiye’de koçların yüzde 80’ini kadınlar oluşturuyor. Yüzde 86’sı 36 yaş üstü olan koçların yüzde 46’sı bir şirkete bağlı olarak çalışıyor. Yüzde 51’i üst düzey yönetici, İK, satış ve pazarlama departmanlarında görev alırken koçluk mesleğine adım attıktan sonra önceki görevinden ayrılıyor. Türkiye’de eğitim alan ancak henüz unvanını alamayan koç sayısı ise yüzde 62. Araştırmaya göre 4 bin 214 firma koçluk hizmeti alıyor. Koçluk alma ortalaması ise 8,2 seans olarak gerçekleşiyor. Koçların yüzde 40’ı koçluk mesleğinin daha çok tanınması için tanımının doğru anlatılması gerektiğini düşünürken, yüzde 24’ü medya tanıtımının ise yüzde 24 olması gerektiğini anlatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri