Aydın'ın Karacasu ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 277 adet Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirilmesine ilişkin ÖRKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Önal hakkında İstanbul’da iki gün boyunca gözaltına alındığı yönünde iddialar gündemi sarstı. Önal, yapılan iddiaların asılsız olduğunu İstanbul’a kızının yanına ziyarete gittiğini açıkladı.
Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ünal Önal, hakkındaki iddialara samimi bir dille yanıt verdi. Gözaltı iddialarını kesin bir dille reddeden Önal, tarihi eserlerin koleksiyoner belgesiyle bahçesinde bulundurduğunu ve herhangi bir yasa dışı durumun olmadığını söyledi.
KOLEKSİYONER BELGESİ VAR
Ünal Önal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Karacasu Yeşilyurt Mahallesi'nde bahçe evim var. Bir tanıdığım, peyzaj amaçlı eski taşlar kullanabileceğimi söyledi ve koleksiyoner belgesi almamı tavsiye etti. Afrodisyas Müzesi'ne yaptığım başvuru onaylandı ve bana bir belge verildi. Eserler bahçemde duruyordu ve bu yasal bir durum" dedi.
YALAN HABERE HUKUKİ İŞLEM
Hakkında çıkan haberlerde İstanbul’da iki gün boyunca gözaltında tutulduğu iddialarına cevap veren Önal, “Karacasu Jandarma Komutanlığı’na davet edildim ve ifademi verdi. Sonrasında süreç şeffaf bir şekilde işledi. Olaydan 12 gün sonra İstanbul’da gözaltına alındığıma yönelik haber yayınlandı. Kızımın yanına gitmiştim. Hakkımda yalan haber yapanlara karşı hukuki işlemleri başlattım. Haksızlığa uğradım, maddi ve manevi tazminat davası açacağım" diye konuştu.
SEÇİM ÖNÜ KASIT
Kooperatifin yönetim kurulu seçiminin yaklaştığına dikkat çeken Önal, olayın kasıtlı bir şekilde büyütüldüğünü savunarak, "Kooperatifimizin 4 yılda bir yapılan genel kurul seçimi var. Haziran ayına kadar genel kurulu yapmamız gerekiyor. Bu süreçte böyle bir iddianın gündeme gelmesi manidar. Bu sürecin kasıtlı olarak yürütüldüğünü düşünüyorum. 3 bin 750 ortağımız var ve herkesin seçilme hakkı var. Benim ailem ve kızlarım bu haberlerden dolayı çok üzüldü" ifadelerini kullandı.
TARİHİ ESERLER GERİ VERİLECEK
Soruşturma sürecinin devam ettiğini hatırlatan Önal, "Jandarma bütün eserleri fotoğrafla kayıt altına aldı. Müzeden de görüş alacaklar. Ancak elimde koleksiyoner belgem olduğu için bu eserlerin bana geri iade edileceğini söylediler. Yani bütün bu olayın sonunda eserler bahçeme geri dönecek” açıklamasında bulundu.
DERDİMİZ SEÇİM DEĞİL GEÇİM
Son olarak yaşanan ekonomik zorluklara da değinden Önal, "Bizim seçim derdimiz yok, geçim derdimiz var. Hayat pahalılığından dolayı insanlar peynir, yoğurt, tereyağı almakta zorlanıyor. Ancak biz iğnemizi bile satmadan krizi yönetmeye çalışıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.