Nazilli’nin kanayan yarasıydı… Denetimler artacak! Uzun Çarşı’daki iş yeri ruhsatları ve yer işgali için çember genişletilecek

Nazilli ekonomisinin can damarlarından Uzun Çarşı’da işgaliye ve ruhsat denetimlerinin artırılması bekleniyor.

Kentin en kalabalık noktalarından ve ekonomisini canlandıran Uzun Çarşı’daki iş yerlerinin ruhsat ve işgaliye denetimlerine başlandı.

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik ve Zabıta Müdürü Kubilay Erçin zabıta ekipleriyle birlikte Uzun Çarşı’da yer işgali ve ruhsat denetimi başlattı.

Belediye meclisi tarafından belirlenen 1 metre ve bazı yerlerde 1 metre 20 santimetrelik işgaliye sınırını aşan esnaflara cezai işlem uygulandı.

Denetimlerde halkın sağlıklı bir alışveriş ortamına kavuşması için çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç ve yönetim kurulu üyeleri, bugün göreve yeni atanan Zabıta Müdürü Kubilay Erçin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Öztunç, vatandaşların çarşının düzenine ilişkin haklı eleştirilerinin olduğunu ve denetimlerin önem taşıdığını ifade etti.

-Oda başkanlarıyla toplantı yapılacak

Uygunsuz yer işgalinde bulunan esnaflara yönelik eleştirilerini sürdüren Öztunç, “Yollar ve kaldırımlar işgal edilmiş durumda. Bebek arabasıyla alışverişe çıkan bir annenin yaşadığı zorluğun farkındayız. Nazilli için ne yapabiliriz diye hareket ederek oda başkanlarımızın da bulunduğu bir toplantı planlıyoruz.” dedi.

Öztunç, farklı ilçelerdeki çarşı alanlarında benzer durumların yaşanmadığının altını çizerek, “Burada 1 metrelik işgal, 2 metreye kadar çıkabiliyor. Çarşımızın ve pazarımızın düzenlenmesine ihtiyacımız var.” diye konuştu.

-Meclise taşınacak

İlçedeki ruhsatsız iş yeri sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Öztunç, belediyenin, işletmelerin büyüklüğüne göre ruhsat fiyatlandırması hazırlayacağını ve konunun meclis gündemine getirileceğini kaydetti.

-Motosikletliler büyük tehdit

Öztunç, motosiklet sürücülerinin araç trafiğine kapalı olmasına rağmen çarşı içinde hızlı sürüş yaptığını ve bazı sürücülerin vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü de sözlerine ekledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri