Stanford Üniversitesi tarafından her yıl hazırlanan ve Hollanda merkezli yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayımlanan liste, dünya genelinde bilim insanlarının kariyer performansları değerlendirilerek yapıldı.
SCOPUS veri tabanını kullanarak yaklaşık 7 milyon bilim insanının bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda, 220 bini aşkın bilim insanı listelerde kendisine yer buldu.
Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalında oluşturulan listeler, “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki (Sadece 2023 yılı)” olmak üzere iki kategoriye ayrılarak düzenlendi.
-Akkaş ikinci kez listede
“Yıllık etki” kategorisinde, ilk yüzde 2’lik dilime giren akademisyenler listesinde, Nazillili bilim insanı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Alper Akkaş yer aldı.
Akkaş, Terahertz İletişimi, 6G ve Ötesi ve Nesnelerin İnterneti üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor.
Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doçent olarak görev yapan Akkaş, geçtiğimiz yıl da dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer almış ve 2023-2024 yılı akademik açılış töreninde ödülünü Türk Devletleri Teşkilatı Aksallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’dan ödülünü almıştı.
-Arslan, Türkiye’yi 6G teknolojisine hazırlıyor
İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan da yüzde 2’lik dilime girerek “Kariyer Boyu Etki” sıralamasında “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” arasında kendisine yer buldu.
Nazillili olan Arslan, Türkiye’yi 6G teknolojisine hazırlayan ekibin başında yer alıyor.