Nazilli'de belediye kiracısı olan esnaflar, yüksek kira artışları ve tahliye kararlarına karşı üçüncü kez bir araya geldi.
Belediye Meydanı’nda toplanan esnaflar, ‘Kiramızı ödüyoruz, bedavaya oturmuyoruz’, “Nazilli esnafını öldürme” pankartlarıyla yönetime seslendi.
Esnaf Tuncer Akkız’ın yaptığı açıklamada, alınan kararların küçük esnafı yok oluşa sürüklediği vurgulandı. Akkız, “Bizler ailelerimizi geçindirmeye çalışırken, belediyemiz geleceğimizi karartıyor” dedi.
"Pandemiden çıktık, şimdi de tahliye tehdidi"
Pandeminin etkilerinden yeni çıkmaya çalışan küçük esnafın ekonomik olarak zorlandığını belirten Akkız, "Belediye yönetiminin yanımızda olması gerekirken, bu zorlukları artıran kararlarla karşı karşıyayız. Geçmiş belediye başkanları bizlere hep destek verdi; ama şu an muhatap bile alınmıyoruz” diye konuştu.
“NAZBEL A.Ş.’ye devir, yarınımızı tehdit ediyor”
Mülklerin NAZBEL A.Ş.’ye devrinin tahliye sürecini kolaylaştıracağından endişe eden Akkız, “Bu devirle yarınlarımız tehdit altına giriyor. Her an işyerlerimizden çıkarılma korkusuyla yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Elinizi vicdanınıza koyun”
Akkız, Nazilli Belediye Meclisi üyelerine seslenerek, "Ellerinizi vicdanlarınıza koyun. Bu karar sadece bizleri değil, ailelerimizi, çocuklarımızı da mağdur edecek” açıklamasında bulundu.
Belediyeden kira artışlarını makul seviyeye çekmesini ve tahliye kararlarından vazgeçilmesini talep eden esnaflar, dayanışma içinde mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizerek, “Nazilli halkının desteği bizim için çok değerli” diyerek eylemi sonlandırdı.
Esnafın kaderinin çizileceği Nazilli Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı 3. oturumu bugün saat 16.00’da Belediye Meclis Salonu'nda yapılacak.