Dağlarından yağ ovalarından bal akan Nazilli bölgesinin kalkınması ve bilinirliğinin artırılması için hayati öneme sahip çalışmalardan biri olarak kabul edilen “Nazilli Uzun Yaşam Köyü” projesinde önemli bir adım atıldı.
Nazilli Ticaret Odası tarafından 2015 yılından bu yana sürdürülen eko turizm projesinin yer tahsisinde ön izin anlaşması imzalandı.
Durasıllı Mahallesi’nde bulunan 200 dönüm arazi içerisinde yapılması planlanan projeye ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, “Bölgenin kalkınması ve refahı için planlanan proje içinde sağlık ve yaşlı turizmi, konaklama alanları, amfi tiyatro, seralar, organik pazar, dinlenme ve gezi alanları, çocuklar için tarım ve ziraat çalışmaları, köy usulü yemek ve gıda imalatı, çalışma atölyeleri gibi birçok faaliyet bulunmaktadır.” dedi.
Eko turizmin önemli bir noktası olacak tesis ile çevre ve kültür değerlerinin sürdürülmesini, bölgenin yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmasını amaçladıklarını belirten Arslan, “Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin olurları, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yer tahsis talebimizin onaylanması ve bu onaya istinaden yapılan sözleşme ile Uzun Yaşam Köyü’nün yapılacağı sahanın irtifak hakkının Nazilli Ticaret Odası’na verilmesi gerçekleşmiş oldu.” diye konuştu.
Arslan konuşmasına şöyle devam etti:
“2011 yılında gazetede yayımlanan, Nazilli’de yaşayan yaşlı bir insanla ilgili haberin Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’ın dikkatini çekmesi ile başlayan süreç bu gün atılan imzalar ile hayalin gerçeğe dönüşmekte olduğunun en somut göstergesidir. Emeği geçen tüm bürokrat ve görevlilere yatırım ve istihdam projelerine göstermiş oldukları ilgi ve bu anlamda Nazilli Uzun Yaşam Köyü'nün gerçekleşmesi adına verdikleri olumlu destekleri için teşekkür ediyorum.”
Arslan, Uzun Yaşam Köyü’nde vakit geçireceklerin, doğal hayatla buluşmasının yanı sıra çevredeki Mastavra, Nysa, Afrodisyas Antik Kentleri ile Arapapıştı Kanyonu’nu da ziyaret edebileceklerini ve doğa ile kültürün buluşmasına ev sahipliği yapacaklarını vurguladı.
Doğanın kalbinde misafirlerine huzur verecek, yöresel lezzetlerle buluşturabilecek, kendi elektriğini üretebilecek ve geri dönüşüm tesisiyle doğa dostu dev projenin maliyetinin 8 milyon dolar yani 120 milyon lirayı bulması öngörülüyor.
Projenin yaklaşık 100-150 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.