Nazilli’de üç kız kardeş başlattı: Hem sanat öğreniyorlar hem para kazanıyorlar

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 3 kız kardeşin işletmeciliğini yaptığı Lanoso Club Nazilli Hobi Market, haftanın 3 gününde düzenlediği el sanatları kursuyla ev hanımlarına hem sanat öğretiyor hem de gelir sağlıyor.

Hediye Öztürk, Sezen Ertek ve Senem Kalfa kardeşlerin 5 yıl önce açtığı Lanoso Club Nazilli Hobi Market, rengarenk iplerden el yapımı çantalara, anahtarlıklardan kış aylarının vazgeçilmezi hırkalara kadar birçok ürünü müşterilerine sunmaya devam ediyor.

Tığlara ve şişlere hükmeden girişimci kadınlar, başlattıkları hobi kursuyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Kurslara katılan ev hanımları hem sanat öğrenerek hobi ediniyor hem de ördükleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Altıntaş Mahallesi 135 Sokak’taki 30 metrekarelik iş yerinde buluşan kadınlar, hem birlikte güzel zaman geçiriyor hem de günlerini yapıyor.

İşletmeci Hediye Öztürk, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 13.00 ile 16.00 arası düzenlenen kurslara tüm kadınları davet ediyor.

-Bize ekmek kapısı oldu
Terzi Meral İnanç, işletmeye ait çantaların astarlarını yaptığını belirterek, “30 metrekare yer, bize ekmek kapısı oldu. Burada bir aileyiz. Yeni örgü örnekleri öğrenerek, birbirimize öğretiyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Ev hanımı Huriye Soytürk, 3 yıldır severek örgü ördüğünü ifade etti.

68 yaşındaki Hafize Ergan ise, kursa yeni başladığını, kendisine çanta ördüğünü ve zamanla yakınlarına da ördüğü çantaları hediye etmek istediğini söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri