Nazilli'nin kırsal mahallelerinden olan Bağcıllı Mahallesi'nde tarlada çalışan Ali Cura sulama yaptığı sırada engebeli bölgede akrep gördü. Bir kayanın altında bulunan akrebi küreği yardımıyla dışarı çıkaran Cura cep telefonu ile görüntüleyerek arkadaşlarıyla paylaştı. Akrebi görüntüleyen çiftçi Ege Bölgesi'nin en zehirli akrebi olduğunu da belirtti.
Sarı olarak bilinen bu akrep türü Türkiye'de en çok Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin ve Şanlıurfa'da görülüyor.
“SARI AKREP”
Türkiye’de Sarı Akrep Sarı akrep, Türkiye’de ilk kez 1959 yılında Adıyaman’da görülmüştür. Leiurus quinquestriatus adıyla kayıtlara geçirilmiş; fakat 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre bu türe sokulamayacak kadar farklı popülasyona sahip olması nedeniyle Leiurus abdullahbayrami adı verilerek tür kategorisine yükseltilmiştir. Bu isim sarı akrebe, Türkiye’nin önemli araknologlarından Prof. Dr. Abdullah Bayram’a ithaf edilmek amacıyla verilmiştir. Bazı Türkçe kaynaklarda sarı akrep, Mesobuthus türündeki akrepler için de kullanılmaktadır.
Sarı akrebe, Anadolu sarı akrebi de denmektedir ve Gaziantep, Kilis, Hayat, Kahramanmaraş, Mardin ve Şanlıurfa gibi Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde rastlanır.