"Nazilli ve çevresinin arkeolojik zenginlikleri" kitabı Mastaura Antik Kenti'nde tanıtıldı

Nazilli Belediyesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan ve basımı yapılan "Nazilli ve Çevresinin Arkeolojik Zenginlikleri" isimli kitabın tanıtımı Mastaura Antik Kenti’nde yapıldı.

GÜNAY PABUŞÇU -Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Akkurnaz ve Aydın Arkeoloji Müzesi’nde görevli uzman Yusuf Çorbacıoğlu tarafından yazılan,  Nazilli Belediyesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan ve basımı yapılan "Nazilli ve Çevresinin Arkeolojik Zenginlikleri" isimli kitabın tanıtımı Mastaura Antik Kenti’nde yapıldı.

Kitap tanıtımına, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Akkurnaz ve Aydın Arkeoloji Müzesi’nde görevli uzman Yusuf Çorbacıoğlu, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Heyet, kitap tanıtım programının ardından Mastaura Antik Kenti’nde yürütülen çalışmalarla ilgili bölgede incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Kuvvet Erim, Nazilli ve çevresinde bulunan tarihi kentlerin ve eserlerin kitapta yer aldığını belirterek, Mastaura Antik Kenti ve il genelindeki kazı çalışmalarının başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.
Nazilli ve çevresinin arkeolojik zenginlikleri noktasında üniversite olarak ciddi çalışmalar yürütmeye devam ettiklerini aktaran ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ise şunları kaydetti:

“Mastaura Antik Kenti’ni uluslararası bir literatüre kayıt yaptırmak bizim için fevkalade önemlidir. Bundan sonraki süreçte uluslararası katılımların sağlandığı çalıştaylar ve kongreler düzenlemeyi planlayacağız. Kültürel varlıklarımızın tanıtılması konusunda elimizden gelen her türlü gayreti sağlayacağız.”

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer de bölgedeki çalışmaları geçen seneden bu yana büyük bir özveriyle gerçekleştirdiklerini, Mastaura Antik Kenti’nin dünyada eşi benzeri nadir bulunan ve Anadolu’da sağlam bir yapı olarak benzerine rastlanılamayan bir yapı olduğunu hatırlattı.

Arenanın, uluslararası ölçekte ses getiren bir yapı olarak dikkat çektiğini aktaran Tuncer, “Hepimiz bunun farkındayız. Bölgedeki nihai amacımız, tarihi yapıyı ortaya çıkarmak. Kamulaştırma süreci tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm ve Bakanlığı’mız arena çevresinin kamulaştırılması ile ilgili ödeneği tahsis etti ve şu an resmi işlemlerin 30 gün içerisinde tamamlanmasını öngörüyoruz. Daha sonra buradaki kazı ekibimizin  güvenliğini sağlayarak 12 aylık bir çalışma başlatacağız” dedi.

Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine medeniyetler ülkesi olduğunu ve birçok tarihi yapının gün yüzüne çıkmayı beklediğini ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Burada varlığı ispat edilen bir eserin ülke ve dünya kültürüne kazandırılması amacıyla çalışmalar yürütüldüğüne şahit oluyoruz. Yerli ve milli arkeologlar tarafından bu eserlerin ortaya çıkarılması ise gurur verici” diye konuştu.


Antik kentin gün yüzüne çıkması için büyük çaba harcayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise, "Nazilli ve Çevresinin Arkeolojik Zenginlikleri" isimli kitabı kaleme alan ve kazı çalışmalarının yürüten Kazı Başkanı Doç. Dr. Sedat Akkurnaz ve görevli uzman Yusuf Çorbacıoğlu’na teşekkür ederek, ilçe adına kitabı akademi dünyasına hediye etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri