Davada ifade veren Uğur Soğutma'nın ortaklarından Muhammed Celali Takmaklı da vefat eden ağabeyi Ünal Takmaklı’yı suçladı.
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Nazilli’deki iş adamları örgütlenmesine yönelik davanın 3’üncü duruşması görüldü. Davaya tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam edildi.
“VERGİ CEZALARIYLA SIKIŞTIRDILAR”
Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Metin Topaç, örgüt üyesi değil, örgütün mağdur ettiği kişilerden biri olduğunu söyledi. İncir ticareti üzerine çalışan, AK Parti Belediye Meclis üyesi Metin Topaç, 2011 yılından sonra örgütten uzaklaştığını ifade ederek savunmasını şöyle sürdürdü:
“2013 yılının mart ayında Nazilli Ticaret Odası seçimleri vardı. Bu grubun desteklediği adayın karşısında yer aldık. MÜSİAD seçimlerinde de karşımıza aldık. 2013 yılında NASİAD’tan istifa ettim ancak işleme konulmadı. 2014 yılının şubat ayında bizzat şubelerine giderek istifa ettim ve istifama dair evrak aldım. Bu süreçten sonra maliyeciler iş yerime gelip gitmeye, sık denetimlere başladılar. Mart ayındaki seçimde belediye meclis üyesi oldum. Bankalar üstüme geliyordu. Şirketim sektörde önemli bir konudaydı. Bana iki ayrı defada 1 milyon 500 bin liraya yakın ceza kesildi. Bu süreç sonunda zor duruma düştüm ve iflas ettim. Bu örgüt bana bunu yaptı. Allah ıslah etsin. Örgüt adına, Abdülkadir Tuncer iş yerime gelip benden para isterdi. Okullarda yapılan toplantılarda Fethullah Gülen adlı teröristin vaazları dinletilirdi.
TAKMALI, AĞABEYİNİ SUÇLADI
Davada, Uğur Soğutma Ltd. Şti.’nin ortaklarından Muhammed Celali Takmaklı da savunma yaptı. Şirketin üretim bölümünden sorumlu olduğunu ifade eden Takmaklı, “Bank Asya’da param yok. Ağabeyim Ünal Takmaklı kendini kurtarmak için bize iftira attı. Kendisinin cemaat bankasında milyon dolarları vardı. Ben ABD’ye bir kere oğlum Fatih’i yanına gittim. Kayınçom ölünce 1 buçuk gün sonra dönmek zorunda kaldım. Cemaate bağlı hiçbir derneğe üyeliğim de yok” dedi.