Nazilli Gazeteciler Cemiyeti dev projenin startını verdi

Basın Evi Destek Aracı (BEDA) II. Dönem başvuru sonuçları açıklandı. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nin de aralarında bulunduğu gazeteciler, medya kuruluşu ve örgütlerinden oluşan 31 başvuru sahibine destek sağlanacak.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile yürüttüğü Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamındaki Basın Evi Destek Aracı’nın (BEDA) ikinci dönem başvuru sonuçları açıklandı. Yararlanıcılara, proje ekibi tarafından online eğitim verildi.

212 BİN AVRO DESTEK SAĞLANACAK
Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile çoğulcu medyaya zemin hazırlamayı, gazetecilerin mesleklerini yapabilmeleri için dirençlerini artırmayı ve mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında verilen destek araçlarından Basın Evi Destek Aracı (BEDA) II. Dönem başvuru sonuçları açıklandı. 14 Şubat’ta başvuruya açılan destek aracına gazetecilerden, medya kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden, toplam 22 farklı ilden 110 başvuru yapılmıştı. II. Dönem kapsamında 10 farklı ilden yapılan ve onaylanan 31 başvuruya toplam 212 bin Avro destek sağlanacak. Onaylanan iller arasında ise Ankara, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Muş yer alıyor. BEDA altındaki Yapısal Güçlendirme Destek Paketi kapsamında 18 medya kuruluşunun ve örgütünün, Mesleki Sürdürülebilirlik Destek Paketi’nde ise 13 gazetecinin başvurusu onaylandı. Proje Sorumlusu Igor Chelov ve Finansal Destek Programı Uzmanı Merve Kartal tarafından BEDA ikinci dönem yararlanıcılarına yönelik online uygulama eğitimi verildi.

ÇOĞULCU MEDYANIN OLUŞUMU DESTEKLENECEK
Aynı destek aracı kapsamında 2019 yılında 51 başvurudan 31’ine destek verilmiş ve medya alanında faaliyet gösteren gazetecilerin mesleklerini sürdürmelerine ve medya kuruluşları ve örgütlerinin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesine olanak sağlanmıştı. M4D Projesi’nin destek araçlarından biri olan BEDA ile medya alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları ve gazetecilerin, gazetecilik faaliyetlerini devam ettirebilmeleri, kapasitelerini güçlendirmeleri ve Türkiye’deki çoğulcu medyanın oluşumunun desteklenmesi amaçlanıyor.

AYDIN ADINA GURURLUYUZ
22 farklı ilden 110 başvurunun yapıldığı BEDA II. Dönem destek programında ‘Nazilli Basın Evi ve Dayanışma Platformu’ projesinin ilk 5’te yer almasının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen; “Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal çatısı altında aktif çalışan, işsiz gazeteciler ve iletişim fakültesinde eğitimini sürdüren öğrenciler arasında örgütlenme ve dayanışmanın artırılması amacıyla bir araya gelebilmelerini sağlamak için proje hazırladık. Projemizin 11 başvuru arasından yapılan 3 eleme sonrası ilk 5’te yer alması bizi gururlandırdı. Aydın’ı temsil eden tek kurum olduğumuz için de mutluyuz. İnşallah projenin yararlı ve amacına uygun yürümesi için tüm meslektaşlarımızla el birliği halinde çalışacağız. Bu proje kapsamında en kısa sürede gazetecilerin bir olacağı bir ortam oluşturacağız. AB projesi kapsamında ofisin bir yıllık kirasının yanı sıra giderleri de karşılanacağı gibi eğitim giderleri de bu proje kapsamında sağlanacak.”

YAZILI VE DİJİTAL MEDYADA AKTİF OLUNACAK
Cemiyet kurumsal kimliği ile çalışmaların genişletileceğini ifade eden Özmen; “Başta ekonomik sebepler nedeniyle kısıtlı olan medya sektöründe çalışma ortamı nedeniyle iş bulamayan ya da bağımsız habercilik faaliyeti yürütmekte olan gazetecilere yer ve yayınlayacağı internet haber sitesi, yazılı mecra imkanı sağlayacağız. Bir kurumda çalışan yada serbest çalışan gazeteciler ile işsiz gazeteci meslektaşlarımız ile iletişim fakültesi mezunu öğrencilerine yönelik hem eğitim hem de dayanışma sağlayıcı faaliyetler yürüteceğimiz projemiz kapsamında ilçemizde birçok yeniliği de oluşturacağız. Cemiyet kurumsal kimliği bünyesinde oluşturulacak olan haber sitesi, gazete ve dergi çalışmalarında öncelikli olarak işsiz ve serbest çalışan gazetecilerin özgün haber ve araştırma haber üretmeleri için telif bedelli haber satın alarak onlara ekonomik destek vereceğiz. Günümüz teknolojisine uyum sağlamak amacıyla yazılı mecrayı internete taşımak amacıyla sosyal medya sayfaları facebook, twitter, instagram ve youtube kanalları açarak hem üretilen haberlerin öncelikle Aydın ili geneli aynı zamanda dijital ortam olması sayesinde tüm ülke geneline dağılmasını sağlayacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri