- GÜNAY PABUŞÇU
“Belediye bütçesiyle kazanıldı: Hibe yok, yardım yok”
Nazilli Belediyesi araç filosuna 12 yeni temizlik aracı eklendi.
Araçlar şehir turu yaparak ilçeye tanıtıldı.
Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, yaklaşık bir yıllık kira bedeline araçların satın alındığını söyledi.
Daha önce araçların kiralandığını ve bunun belediye bütçesine büyük bir yük getirdiğini ifade eden Tetik, “Bu araçları hibe ya da yardımla almadık. Kendi imkanlarımızla, Nazilli Belediyesi bütçesiyle kazandırdık. Eskiden kiraladığımız araçlarla uğraşmak zor oluyordu, fiyatlar çok artıyordu. Artık, bu araçlar bizim, Nazilli halkının. Kendi araçlarımız olduğu için herhangi bir ihale problemi yaşamadan, gönül rahatlığıyla kullanacağız” dedi.
“Kiralamak yerine kendi araçlarımızı aldık”
İzmir ve Konya’daki firmalardan kiralanan araçların belediye bütçesine büyük yük oluşturduğunu belirten Tetik, “Son kiralamada 10 aracın aylık maliyeti 2 milyon 500 bin liraydı. Biz ise bu araçları bankalarla ve firmalarla görüşerek, aylık 1 milyon 900 bin lira taksitle aldık. Bu araçlar 24 ay sonra tamamen bizim olacak. Toplam maliyeti ise kredi faizleriyle birlikte 36 milyon lirayı buluyor. Kiralayarak 1 yılda 30 milyon lira ödeyecektik, şimdi ise 36 milyon lira ile tamamını aldık. Bu, bizim için inanılmaz bir kar” diye konuştu.
“Yeni araçlar, Nazilli için büyük bir yatırım”
Tetik, araçların sadece kısa vadede değil, yıllar boyunca Nazilli halkına hizmet edeceğini vurguladı. Tetik, “Bu araçlar, sadece bugün değil, yıllar sonra da gelecek olan arkadaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak. Artık, Nazilli Belediyesi olarak bu araçlara sahibiz. Bu yatırım, sadece bugünün değil, geleceğin temizlik hizmetleri için de çok değerli” ifadelerini kullandı.
Başkan Tetik’e plaket töreni
Program sonunda, firma yetkilisi Uğur Özden, Başkan Tetik ve belediye yönetimine teşekkür ederek plaket takdim etti. Temizlik İşleri Müdürü Erkan Kaymaz da, araçların sağladığı katkılara dikkat çekti.