İşte Nazilli'nin yeni uyuşturucu baronu

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin uyuşturucuya karşı başlattığı mücadeleye, Belçika Kurdu cinsi narkotik köpeği de destek verecek.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Nazilli’de uyuşturucuyla mücadelede önemli operasyonlara imza atan İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerine yeni bir mesai arkadaşı katılıyor. Aydın’da birçok uyuşturucu operasyonunda başarıya imza atan Belçika Kurdu cinsi narkotik köpeği artık Nazilli’de görev yapacak. Özel yetiştirilen polis köpeği, zekası, çevikliği, cesareti ve kuvvetli yapısıyla biliniyor. Önümüzdeki günlerde göreve başlayacak olan polis köpeği için tören düzenlenecek. 

BELÇİKA KURDUYLA İLGİLİ BİLGİLER

Belçika Kurdu ilk olarak bir Çoban köpeği olarak yetiştirilip üretilmeye başlandı. Daha sonra, zekası, çevikliği, cesareti ve kuvvetli yapısı ile çok farklı alanlarda kullanılmaya devam etti. Günümüzde en yaygın olarak Polis köpeği görevlerinde kullanılan Belçika Kurdu, aynı zamanda koruma köpeği ve bekçi köpeği olarak ta oldukça başarılıdır.



KARAKTERİ

Belçika Kurdu çok zekidir ve atletik yapıya sahiptir. Hayret verici derecede bir çalışma azmi vardır. Eğitime çok duyarlı ve yeteneklidir. Temel itaat eğitimlerinde dünyanın en zeki köpeklerindendir.

BAKIMI

Çalışmaya ve bolca egzersize ihtiyacı vardır. Günboyu çalışmaktan veya egzersiz yapmaktan yorulmayacak bir köpek ırkıdır. Hergün, egzersiz, eğitim ve gezinti ihtiyacını karşılamak için en az 1 saate ihtiyacı vardır. 

TARİHİ

Belçika Kurdu 1800’lerin sonlarında Belçika’da yetiştirilmeye başlanmıştır. Başlangıçta, sürü güden çoban köpekleri olarak yetiştirilen Laekenois ve Groenendael’ler kullanılmıştır. Daha sonra bu köpekler, zekaları ve üstün yetenekleri nedeniyle başka alanlarda işçi köpek olarak kullanılmaya başlandıkça Malinois türleri ortaya çıkmış ve günümüze kadar devam etmiştir. Malinois günümüzde en yaygın kullanılan polis köpeklerinden biridir.

GENEL ÖZELLİKLERİ

Boyu: 61-66 cm
Ağırlığı: 24-29 kg
Rengi: Kahverengi
Hastalık Yatkınlığı: Çok sık görülen bir hastalık yatkınlığı yoktur. Ancak nadiren genetik kalça çıkığı olabilir.
Yaşam Ömrü: 13-15 yıl

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri