Büyük Menderes Nehri’ni taşması sonucunda Koçarlı ve Söke Ovası’ndaki ekili arazilerin sular altında kalmaması için iki yıldan beri Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki taşeron firma ıslah çalışması yapıyor.
Koçarlı-İncirliova Karayolunda kurduğu şantiyede 2 yıldır işlerini yürüten taşeron firmasının, iş makinelerini ve kamyonlarını karayolu kenarına bırakması, trafik emniyeti açısından sakınca yarattığından, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, Koçarlı Belediyesi’ne resmi yazı göndererek, şantiyenin karayolları kenarından kaldırılmasını istedi. Koçarlı Belediyesi bayram öncesi firma yetkililerini uyararak, 10 günlük süre verdi. 10 günlük sürenin 1 Ekim tarihinde dolmasıyla akşam saat 17.00 ‘de Koçarlı belediye ekipleri şantiyeye gelerek, 24 saat içerisinde şantiyenin boşaltılması için süre verdi. Verilen süre dolunca şantiyeyi mühürlemeye gelen belediye ekipleriyle firma yetkilisi arasında gerginlik yaşandı.
POLİS DEVREYE GİRDİ
Belediye ekipleri saat 17.00’de 24 saatlik sürenin dolmasıyla şantiyeyi mühürleme geldi. Firma yetkilisi İsmail Öztürk şantiyeyi mühürletmek istemeksen, belediye ekipleri ile gerginlik yaşandı. Polisin olay yerine gelmesiyle yaklaşık 4 saatlik tartışmanın ardından önce şantiyenin iki bölümü daha sonra da diğer bölümleri mühürlendi. Polis ekipleri, belediye ve şantiye işçileri arasında yaşanacak gerginliği büyümeden önledi.
“İŞLEM YAPMAK ZORUNDAYIZ”
“Konunun aslında bizimle bir alakası yok” diyen Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, yaptığı açıklamada; “Şantiyeden ne bizden ne de Koçarlı halkından bir şikayet yok. Şikayet Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nden geliyor. Bize gelen resmi yazıda Karayolları kenarındaki bu yapıların acilen kaldırılması gerekmektedir. Biz de belediye olarak görevimizi yapmak ve uygulamak zorundayız. Koçarlı Belediyesi olarak değil, Karayollarının yazısı üzerine tutanak tuttuk ve mühürleme gerçekleşiyor. Belediye olarak firmaya verebileceğimiz süreyi verdik. Firma yetkilisine gerekenin yapılacağını defalarca anlattık. Resmi yazılara göre işlem yapmak zorundayız” dedi.
“YAPILAN HİZMET ENGELLENİYOR”
Yapılan hizmetlerin engellendiğini savunan taşeron firma yetkilisi İsmail Öztürk, şunları söyledi:
“Biz Karayollarından işimize devam etmemiz için gerekli evraklarımızı verdik. Yetkililerde bugün için buraya gelerek incelemede bulundular. Burada kalıp kalmayacağımızın kararını ise Karayolları bir hafta sonra bize resmi olarak bildirecek. Biz belediyedeki yetkili arkadaşlara da ilettik. Bize ait kantarın karayolları dışında olduğu tespit edildi. Şu anda kantar da mühürlü olarak duruyor. Firma olarak DSİ’nin işini yapıyoruz. Burada yapmış olduğumuz hizmet Koçarlı’ya ve İncirliova’yadır. Buradaki hizmetin durdurulmasıyla ilgili sıkıntı büyüdü. Evrakımızın tamamı şu anda Karayollarında gelecek hafta izinlerimiz büyük ihtimalle çıkacak. Bu anlamda belediyeden bir haftalık daha müsaade istedik. Tek istediğimiz buydu. Belediye ekipleri her nedense mesai saati bitiminde apar topar gelerek bize ihbarda bulundu. Araç giriş çıkışı yerini kapattılar. Bizde araç giriş çıkışlarını kontrol altına aldık. Bugün de tamamını mühürlemek için geldiler burada şu anda çalışan 57 işçi var. Bu işçilerin yatıp kalktığı ve yemek yediği yeri mühürlemeye kalktılar. Biz de buna itiraz ettik diğer yerler mühürlendi ama işçilerin yatıp kalktığı yerler mühürlenmesin istedik. Bunun haricinde belediye veya karayollarıyla itişip kalkışacak değiliz. Biz havalar iyiyken bu yatırımın burada devam etmesini istiyoruz. Zaten çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Büyük Menderes Nehri ıslahının son aşamasındayız. Yapılanları doğru bulmuyoruz. Yapılan hizmetler engelleniyor.”