Aydınlı çiftçiye müjde: Baraj kapakları açıldı, kanallar doldu taştı

Adıgüzel, Kemer ve Adnan Menderes Barajlarının kapaklarının açılmasıyla su seviyesi yükselen Büyük Menderes Nehri’nde tarımsal arazilere su verilmeye başlandı.

Aydın'da tarımsal sulama için önemli bir kaynak olan Büyük Menderes Nehri'nde kuraklık nedeniyle su seviyesi azalmış, binlerce dekarlık alanda üretim yapacak çiftçi, gözünü barajlardan bırakılacak suya çevirmişti.

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Buharkent, Kuyucak ve Nazilli ilçelerindeki tarımsal arazileri besleyecek suyun Büyük Menderes Nehri'ne bırakıldığını müjdeledi.

Tarımsal hayatın can damarı

Sulama programı kapsamında ilk suyun Mayıs ayının son günlerinde nehre bırakıldığını hatırlatan Özdamar, “Adıgüzel Barajı’nın kapakları açıldı ve dün gece itibariyle nehirdeki su seviyemiz yükseldi. Bu suyun yolculuğu Söke Ovası’na kadar sürüyor. Adıgüzel Barajı’ndan bırakılan su özellikle Buharkent, Kuyucak ve Nazilli’deki tarımsal hayatın can damarı. Kemer ve Adnan Menderes Barajı’nın kapakları da açıldı ve Aydın Ovası peyderpey suya kavuşuyor.” diye konuştu.

“Suyumuz çok, paniğe gerek yok”

Menderes Nehri’ndeki su seviyesinin üreticiyi memnun edeceğini belirten Özdamar, “Suyumuz çok, çiftçimiz su yok diye paniğe kapılmayacak. Barajlarımızın doluluk oranına göre, 3.kez su bırakılabilir ancak şu an zor görünüyor. Yağmur yağmıyor, ısı çok yüksek ve nem çok düşük. Suyumuz azalıyor, bu ihtimali zaman gösterecek.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Ve İlçe Haberleri Haberleri