Bölgedeki yağışların barajların doluluk oranlarına etkisinin ne ölçüde olacağı merak ediliyordu. Kar yağışlarının ardından başlayacak erimeyle birlikte barajların doluluk oranında artış bekleniyordu. Nazilli ve çevresini sulayan Adıgüzel Barajı’ndaki doluluk oranı ise önemle takip edildi. Uzmanlar kar yağışlarının ardından başlayacak erimeyle birlikte Adıgüzel Barajı’nın doluluk oranında artış bekliyordu ancak beklenen artış yaşanmadı.
Doluluk oranı yüzde 17 olarak açıklanan Adıgüzel Barajı’nın niçin dolmadığı ise merak konusu oldu.
Adıgüzel Barajı’nı besleyen dere yataklarının üzerinde Kestel Barajı, Akarım Barajı, Kızık Göleti, Karacaören Göleti, Bekdeş Göleti, Akın Göleti, Kızılören Göleti, Örenkaya Göleti ve Menteş Göleti’nin bulunduğu bilgisine ulaşıldı.
Bu göletlerin dolmasının ardından Işıklı Göleti’nin dolduğu daha sonra Menderes Nehri’ne bırakılan suyun Adıgüzel Barajı’nı beslediği kaydedildi.
Işıklı Göleti’ni besleyen bir çayın Afyon ve Isparta illeri tarafından kullanıldığı öğrenildi.
Bu mantıkla Adıgüzel Barajı’nın dolma şansının olmadığı görüldü.
Siyasilerin bu göletlerin yapılmasına göz yumduğu ve bölgede mantıklı ve bilimsel bir çalışma yürütülmediği göze çarparken, Aydın ve Denizli siyasetinin bölgedeki üstünlüğünü koruyamadığı öne sürüldü.
Öte yandan kendi bölgesinin suyunu kullanamayan Denizli’nin Çivril ilçesinde ‘su sıkıntısı’ nedeniyle her yıl 300 bin dekar tarım arazisinin sulanamadığı gerçeği yürekleri sızlattı.