Şiddet İçerikli Oyunlar Çocukları Hasta Ediyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı ve Aile Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, son zamanlarda ailelerin çocuklarını özellikle şiddet içerikli oyunların...
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı ve Aile Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, son zamanlarda ailelerin çocuklarını özellikle şiddet içerikli oyunların etkisi ile garip cisimler görme, gece korku atakları ile uyanma, aşırı sinirlilik ve kendine zarar verme davranışları ile acil servise getirdiğini söyledi.
Doç. Dr. Ahmet Güzel, OMÜ Vakfı Koleji’nde çocuklarla bir araya geldi. İnternet ve oyun bağımlılıklarının çocuklar üzerinde neden olduğu olumsuzlar konusunda bilgi veren Doç. Dr. Ahmet Güzel, özellikle şiddet içerikli video oyunları konusunda uyardı. Doç. Dr. Ahmet Güzel günde 30 dakikayı geçen oyun sürelerinin çocuklarda özellikle bazı fiziksel ve ruhsal bozukluklara neden olabileceğini ifade etti. Çocuklarda bu süreyi aşan internet ve bilgisayar birlikteliğinin; göz kuruluğuna neden olarak ileri dönemde görme bozuklukları ile sonuçlanabileceğini, başağrısı ataklarına neden olabileceğinden migren tedavisi alanların dikkatli olması gerektiğine, ellerde uzun süre fare ve joystik kullanımına bağlı olarak gelişen uyuşma, karıncalanma ve el kaslarında güçsüzlüklerin oluşabileceğini, vücutta özellikle boyun ve belde kalıcı şekil bozukluklarına yol açabileceğini, oyunlar sırasında ani ışık çakmalarının ise sara nöbetlerini tetikleyebileceğini, aşırı heyecan ve korku durumlarının ise ritim bozukluklarını kolaylaştırabileceğini kaydetti.
Doç. Dr. Ahmet Güzel, son zamanlarda ailelerin çocuklarını özellikle şiddet içerikli oyunların etkisi ile garip cisimler görme, gece korku atakları ile uyanma, aşırı sinirlilik ve kendine zarar verme davranışları ile acil servise getirdiğini söyledi. Güzel, sunumunun sonunda çocuklardan bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda söz vermelerini istedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.